Pere festive

Chiar daca esti incepatoare in bucatarie, poti prepara aceasta reteta cu pere, care va fi un succes garantat.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pere
  • 50 gr zahar
  • 200 gr frisca dulce
  • alune sfaramate sau fulgi de cereale
  • trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se aleg pere mari, zemoase si coapte. Se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu zahar, timp de 15 minute. Dupa ce se racesc, se cresteaza perele in spirala, lasand cotorul intreg. Frisca se bate cu mixterul, apoi, cu ajutorul unui cornet se umplu spatiile formate cu frisca. Se orneaza cu alune sfaramate, migdale sau fulgi de cereale, trasi in ciocolata.


Perele se servesc cu frunze tocate de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori