Se spala piersicile, se taie in jumatati si apoi in felii groase. Se unge o tava cu unt, se asaza piersicile, se presara cu zahar si se introduce tava
Se spala piersicile, se taie in jumatati si apoi in felii groase. Se unge o tava cu unt, se asaza piersicile, se presara cu zahar si se introduce tava in cuptorul incins. Se desfac doua linguri de miere cu putina apa si se stropesc fructele. Se lasa cateva minute, sa se inmoaie piersicile.
Intre timp, se face o glazura de ciocolata. Se pune laptele la fiert intr-un vas, la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucati, ca sa se topeasca, doua linguri de zahar, doua linguri de cacao si un pliculet de zahar vanilat si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se da la racit. Se scot feliile de piersica din tava, se dau prin glazura de ciocolata si se asaza pe un platou. Se poate servi cu inghetata de cacao.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii