Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama de lamaie si lichiorul si se adauga mierea. Se lasa la macerat 2 ore.
Crema de vanilie poate fi din comert sau preparata in casa astfel: intr-un castron mare se bat 2 galbenusuri cu 50 gr. zahar pudra pana cand amestecul devine spumos. Se pun la fiert 250 ml. lapte cu jumatate de baton de vanilie si dupa ce s-a racit, se toarna incet peste galbenusuri, se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o cratita, la foc foarte mic, se amesteca mereu, pana se ingroasa.
Se taie un capac la fiecare portocala, in partea de la codita, se scobeste miezul, se curata de pielite si de samburi. Pulpa de portocale se amesteca cu fructele macerate. Se umple portocalele cu amestecul de fructe si se spriteaza deasupra crema de vanilie. Se pudreaza cu praf de scortisoara. Se dau la rece.
Se aseaza pe un platou rotund si se orneaza cu frunze de lamaita sau de menta.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postNişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas...
Alcazare/AlcazaleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii