Prune coapte

Se taie prunele pe jumatate si se pun intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra zaharul si se toarna sucul de portocala apoi se preseaza o folie p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9-12 prune
  • in functie de marime
  • 2 linguri de zahar
  • suc de portocale
  • 50g margarina
  • 2 linguri de sirop de zahar rafinat sau miere
  • 50g cereale

Mod de preparare

Se taie prunele pe jumatate si se pun intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra zaharul si se toarna sucul de portocala apoi se preseaza o folie pergament peste si se coc timp de 20-25 minute pana se inmoaie.

Intre timp se topeste untul impreuna cu siropul de zahar intr-o tigaie. Se ia de pe foc si se adauga cerealele amestecand bine.

Se indeparteaza hartia, se acopera prunele cu cereale apoi se baga la cuptor inca 10 minute pana cand topingul devine crocant si auriu.

Este un desert usor care poate fi preparat in post.
Alte deserturi de post:

shake de banane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori