Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe

Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60g ananas
  • 1 portocala
  • 1 para
  • un mar verde
  • o banana
  • 50g pistachi proaspeti
  • 1 baton vanilie
  • 15g stafide
  • migdale
  • alune
  • brandy
  • 1 paharel de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de pesmet
  • 2
  • 3 rosii

Mod de preparare

Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se adauga putin brandy si lingura de pesmet. se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte. Dupa care se scurg de lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta. Odata umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa. Cand fierbe, se introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format. Dupa cca 15-20 minute se scot de pe foc, se aseaza pe un platou.
Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Ciorba cu leguma porcu (leguma mea preferata)
Bucataras.RO

Ciorba cu leguma porcu (leguma mea preferata)

Aveam doua oase cu niste carnita pe ele, binenteles de porc, ca mi-s leoaica si asta mi-a recomandat regele leu sa...

Ciorba cu leguma porcu (leguma mea preferata)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj