Terrine de fructe

Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in tava, coacem 15-20 minut

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portie amestec pentru blat
  • 1 dl lichior Grand Marnier
  • ulei
  • pentru uns
  • zahar pudra pentru presarare
  • Pentru umplura:
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g unt moale desarat
  • 100 g migdale macinate
  • 3 dl frisca batuta
  • 2 kiwi
  • decojite si taiate in sferturi pe lungime
  • 250 g capsuni
  • 2 caise coapte
  • taiate in jumatati si fara samburi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in tava, coacem 15-20 minute, pana incepe sa se inroseasca. Lasam sa se raceasca putin, apoi il rasturnam pe o folie presarata cu zahar pudra. Taiem marginile tortului. Decupam blatul in 2 patratele, unul de 23x23 cm si celalalt de 23x10 cm, pe care le stropim cu lichior Grand Marnier. Ungem si captusim cu folie de hartie o forma pentru prajit paine, apoi o captusim, cu grija, cu bucata mai mare de blat. Pentru umplutura amestecam zahar pudra cu unt, adaugam migdale tocate, apoi frisca batuta spuma. Ungem un strat subtire de crema pe blat. Punem bucatile de kiwi in lungul blatului, peste crema. Mai punem un strat de crema, apoi jumatatile de caise, apoi iar crema. Acoperim cu bucata de blat mai mica. Acoperim cu folie de hartie si punem in frigider cu varful formei in jos, timp de 6 ore. Rasturnam cu grija tortul din forma, pe o tava lunguiata si indepartam hartia.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola