Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in tava, coacem 15-20 minut
Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in tava, coacem 15-20 minute, pana incepe sa se inroseasca. Lasam sa se raceasca putin, apoi il rasturnam pe o folie presarata cu zahar pudra. Taiem marginile tortului. Decupam blatul in 2 patratele, unul de 23x23 cm si celalalt de 23x10 cm, pe care le stropim cu lichior Grand Marnier. Ungem si captusim cu folie de hartie o forma pentru prajit paine, apoi o captusim, cu grija, cu bucata mai mare de blat. Pentru umplutura amestecam zahar pudra cu unt, adaugam migdale tocate, apoi frisca batuta spuma. Ungem un strat subtire de crema pe blat. Punem bucatile de kiwi in lungul blatului, peste crema. Mai punem un strat de crema, apoi jumatatile de caise, apoi iar crema. Acoperim cu bucata de blat mai mica. Acoperim cu folie de hartie si punem in frigider cu varful formei in jos, timp de 6 ore. Rasturnam cu grija tortul din forma, pe o tava lunguiata si indepartam hartia.
Alte retete recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAm adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...
Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padureOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii