Atunci cand nu stii ce sa faci cu albusurile ramase, raspunsul vine de la sine: bezele. Iar cand le combini cu minunatele capsuni, rezultatul este delicios
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cativa stropi de otet, se bat in continuare pe vas cu aburi pana cand telul lasa urme in spuma, iar pe peretii vasului s-a format o crusta de albus uscat.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt iar spuma de bezele se formeaza cu ajutorul unui pos in forma de cuib. Se dau la cuptor la 130 - 150 de gradea pentru 40 de minute.
Dupa ce s-au racit se pot servi deasupra cu un mot de frisca proaspata si capsuni proaspete.
Bezelele cu capsuni proaspete se servesc dupa ce s-au lasat la racit.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de...
Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii