Gris cu lapte delicios

Pentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cesti lapte
  • 4 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 ceasca gris
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare
  • 3 Iinguri zahar pentru glazura.

Mod de preparare

Pentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi. Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele. Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia. Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar. Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie.


Grisul cu lapte delicios se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori