Spuma cu rom

Usoara, delicioasa si te salveaza atunci cand vrei un desert rapid? Da, da, este spuma cu rom!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 30 ml rom
  • 50 g ciocolata.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar si o lingura cu rom, apoi spuma se bate din nou pana se intareste si se lasa la o parte. Intr-un castron galbenusurile se freaca cu restul de zahar se dilueaza treptat cu laptele, apoi se bat 8- 10 min pe un vas cu apa clocotita (la bain-marie). Cand sa racit totul, se adauga spuma amestecand usor prin rasturnare.


Spuma se aseaza in cupe si deasupra ei se rade ciocolata. Cupele cu crema se lasa la rece 2-3 h.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc