Indeparteaza miezul merelor si taie-le cubulete. Fierbe merele in suc de mere, suc de lamaie si zahar. Lasa-le la fiert aproximativ 12 minute, pe foc
Indeparteaza miezul merelor si taie-le cubulete. Fierbe merele in suc de mere, suc de lamaie si zahar. Lasa-le la fiert aproximativ 12 minute, pe foc mic. Sfarama merele si adauga gelatina in pasta fierbinte. Da pasta prin strecuratoare si las-o sa se raceasca. Pune-o intr-un loc racoros pana se intareste pe marginea vasului, dupa care amesteca. Adauga frisca batuta, acoper-o si pune-o la frigider pentru 1 ora. Intre timp prepara sosul: fierbe sucul de mere cu vin rosu si zahar, dupa care adauga si afinele. Fierbe sub capac timp de 10 minute si lasa sa se raceasca.
Pune crema de mere cu ajutorul unei linguri tinute in apa calda pe farfurie si ca garnitura foloseste sosul de afine. Sfat: In loc de afine poti folosi si mure.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii