Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza
Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza, zeama se amesteca cu foarte putin zahar. Gelatina se pune intr-o cratita mica, se stropeste cu sucul de portocala. Se lasa sa se inmoaie. Se curata de coaja exterioara si interioara si cealalta portocala si se taie rondele de 1 cm grosime. Rondele se taie cuburi.( Zeama care se scurge in timpul lucrarii se adauga la gelatina.) Frisca se bate spuma tare, se amesteca cu grija cu zeama de portocale si cojile de portocala. Apoi se adauga cubuletele de portocala si compozitia se imparte in 6 farfurioare de compot care se pun la frigider.Zeama cu gelatina se incalzeste numai atat cat sa devina lichida, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Pe urma, se pune la frigider si se raceste pana se intareste. Jeleul obtinut se taie cubulete si se presara pe spuma de portocale. Se orneaza dupa gust. (Daca spuma se serveste doar a doua zi, se pune in ea o lingurita de gelatina dizolvata in 50 ml lapte, pentru a-i asigura tinuta.)
Alte retete prajituri recomandate:
Tarta capsuni cu branza
Tort cu capsuni
Tarta cu capsuni
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleac• curatati si spalati toate legumele • taiati-le cuburi cu exceptia feniculului pe care-l taiati felii de
Crema de legumeRetete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi
Comentarii