Spuma de portocale cu jeleuri

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 punga de frisca
  • Doua portocale
  • 2 linguri de pudra de gelatina
  • Zahar
  • dupa gust
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Se spala o portocala in apa fierbinte, se sterge bine. Se rade o lingurita de cafea mocca de coaja, se curata de coaja si se taie in doua. Se preseaza, zeama se amesteca cu foarte putin zahar. Gelatina se pune intr-o cratita mica, se stropeste cu sucul de portocala. Se lasa sa se inmoaie. Se curata de coaja exterioara si interioara si cealalta portocala si se taie rondele de 1 cm grosime. Rondele se taie cuburi.( Zeama care se scurge in timpul lucrarii se adauga la gelatina.) Frisca se bate spuma tare, se amesteca cu grija cu zeama de portocale si cojile de portocala. Apoi se adauga cubuletele de portocala si compozitia se imparte in 6 farfurioare de compot care se pun la frigider.Zeama cu gelatina se incalzeste numai atat cat sa devina lichida, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Pe urma, se pune la frigider si se raceste pana se intareste. Jeleul obtinut se taie cubulete si se presara pe spuma de portocale. Se orneaza dupa gust. (Daca spuma se serveste doar a doua zi, se pune in ea o lingurita de gelatina dizolvata in 50 ml lapte, pentru a-i asigura tinuta.)
Alte retete prajituri recomandate:

Tarta capsuni cu branza

Tort cu capsuni

Tarta cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori