Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se ame
Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se adauga treptat si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba si cand a scazut toata apa se amesteca bine cu facaletul iar daca este prea moale se mai adauga malai si se amesteca 20 minute, pana ce mamaliga se desprinde de ceaun si este bine fiarta. Se aduna cu lingura uda de pe marginea ceaunului, se impatureste si se lasa sa pufaie putin, se scutura ceaunul de cateva ori sa se desprinda bine mamaliga si se rastoarna pe un fund de lemn.
Se serveste cu bors de carne, de legume, cu sarmale, chiftelute marinate, tochitura si branzeturi.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta Tocanita de pui Chiftelute
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii