Papara cu mamaliga

Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se curata de pielita si sem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 400 gr branza
  • mamaliguta pripita
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • smantana

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se curata de pielita si seminte, se taie sferturi, se pun peste ceapa si se lasa sa fiarba bine impreuna pana scade toata zeama si se rumenesc usor. Se face mamaliguta din malai, apa si putina sare, bine fiarta si bine amestecata. Intr-un vas bine uns cu unt se pune un strat de mamaliguta, bucatele de unt si sosul de rosii cu ceapa, un alt strat subtire de mamaliga si branza in strat gros, apoi bucatele de unt si din nou mamaliga. Se pune apoi vasul in cuptor sa se coaca.


Se serveste cu smantana.

Alte retete:

Galuste cu prune Ardei umpluti Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri