Spirale cu telemea

Fragede, crocante si tare gustoase

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Spirale cu telemea

Ingrediente

  • aproximativ 800 - 900 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • curata
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • 150 gr telemea de capra
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • in plus
  • condimente: seminte chimen
  • boia
  • oregano
  • etc
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Eu am pus ingredientele in masina de framantat.

Am obtinut un aluat dens.

Am infainat bine blatul de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.

Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu

Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Am dat la copt, la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci