Retete de revelion

Reteta Hummus libanez

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 1h 
buna postat de
Postat pe: 04-01-2018
Adaugă în cartea de bucate
In perioada postului hummusul este o minunata sursa de proteina vegetala, dar si un preparat gustos si sanatos care va completa perfect meniul meselor de sarbatori.

ingrediente

6 portii

   250 g naut uscat
   5 linguri ulei de masline extravirgin
   2 linguri de tahini (pasta de susan)
   5 catei de usturoi
   un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
   zeama de la o lamaie
   sare

mod de preparare

Nautul uscat se pune la inmuiat, peste noapte in apa rece iar dimineata se fierbe in apa cu putin bicarbonat, pentru a grabi fierberea. Cand nautul este fiert si racit punem boabele intr-un blender si adaugam pasta de tahini, ulei, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, sare si putin din apa in care a fiert nautul. Dam la blender pana obtinem o pasta fina pe care o asezam pe un platou festiv.
Pe suprafata hummusului turnam putin ulei de masline, apoi decoram cu patrunjel proaspat tocat si boia de ardei.Se serveste cu rosii, castraveti sau masline Kalamata.
Incearca si Hummus libanez
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus libanez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de revelion

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.