Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul intens al brânzei gorgonzola, toate învelite într-un rulou crocant. Perfect pentru a impresiona oaspeții la orice eveniment

Ingrediente

  • Ingrediente Rulouri cu nectarine și gorgonzola:
  • 7-8 foi de plăcintă
  • 100 gr brânză gorgonzola dolce
  • 3- 4 nectarine
  • 50-60 gr miez de nucă măcinat
  • miez de nucă întreg
  • 60 ml miere de albine
  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola:

Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprapune-le. Rulează foile de plăcintă cu ajutorului unui sucitor. Taie aluatul sub formă de rulouri și așază pe fiecare în tava cu forme de brioșe.

Amestecă miezul de nucă cu mierea și pune câte o linguriță din această umplutură în fiecare rulou format și presează astfel încă să formeze o bază.

Taie nectarinele în cubulețe și adaugă-le pe rând în fiecare rulou din tavă.

Coace-le în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 30 minute.

După ce s-au rumenit bine, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de brânză gorgonzola peste ele ca să se topească. Garnisește-le cu miez de nuca și cimbru.

Servește-le calde, sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori