Checuri

Reteta Madeleine vanilate

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Madeleinele sunt un desert frantuzesc, delicat si pufos, cu forma specifica de scoica. Precum forma lor delicata, prajiturelele vanilate au un gust inconfundabil.

ingrediente

   100g faina
   1/2 lingurita praf de copt
   100g unt topit
   2 oua
   1 galbenus
   100g zahar tos
    
    
    

mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adauga faina amestecata cu praful de copt si mai mixeaza. Adauga untul topit si mai mixeaza 2 minute. In acest moment poti sa adaugi aluatului de madeleines diferite fructe daca doresti, extract de vanilie sau cacao. Daca doresti sa adaugi cacao in aluat pune de la inceput doar 90 de grame de faina, si adauga 10 grame de cacao.




Adauga aluatul in forma speciala de madeleine, adaugand 2/3 de aluat in fiecare loc. Lasa prajiturile la cuptor pana cand partea de deasupra este aurie si se ridica singura daca o apesi (8-10 minute).


Madeleinele vanilate se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se pot servi cu zahar praf sau cu cacao amestecata cu zahar.

Incearca si Chec cu banane si cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine vanilate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.