Tarta cu visine

Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie. Adaugam apoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu visine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 125 g unt
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • visine
  • 1-2 pliculete vanilina

Mod de preparare

Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie.

Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam bine.

Separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas si apoi incorporam galbenusurile cu untul.

Se adauga faina " in ploaie" amestecand cu grija de jos in sus iar la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie.Turnam apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt.

La urma punem visinele intr-un strat uniform. De obicei se dau prin faina dar eu eram in criza de timp asa ca le-am pus asa cum erau dupa ce le-am scurs de sirop.

Punem tava in cuprotul incins la 180° C si asteptam cu rabdare sa se coaca tarta. Dupa vreo 30-35' de asteptare obtinem o tarta aratoasa pe care o "cosmetizam" bine cu o ploaie de zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu visine a fost propusa de Ddiane pe forum culinar.ro

Alte retete cu visine gasiti aici:

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tarta cu fructe (visine),

Placinta cu visine/fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci