Cozonac

Reteta Baigli cu mac si nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.

ingrediente

   500 gr faina alba
   20 gr drojdie
   250 gr unt
   2 galbenusuri
   1 lingura zahar praf
   sare
   smantana
Pentru umplutura cu mac:
   150 gr mac macinat
   100 gr zahar pudra
   1 esenta de vanilie
   50 gr stafide
   50 ml lapte
Pentru umplutura cu nuca:
   150 gr nuca
   100 gr zahar pudra
   1 esenta de lamaie
   50 gr stafide
   50 ml lapte

mod de preparare

Se amesteca pe rand ingredientele pentru fiecare umplutura si se fierb pana devin ca o crema. Se amesteca apoi ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Se taie aluatul rezultat in doua si se lasa ambele parti la dospit o ora. Se iau apoi, se intind 2 foi, de 5 mm si se ung fiecare cu cate una dintre cremele fierte. Se ruleaza fiecare aluat si se ung pe rand cu galbenus. Se inteapa din loc in loc cu furculita, iar dupa inca o ora la dopsit se pun la copt.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Papanasi fierti
Placinta cu mere

Incearca si Cozonac moldovenesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.