Colac cu ciocolata

Se amesteca cele 200 de grame de oua fara coaja (4 ca numar) cu 200 de grame de zahar si se pun in robot la viteza maxima pana ce se dubleaza si sunt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Colac cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr de oua (fara coaja) 4 ca numar
  • 200 gr de faina plus o lingurita de praf de copt sau un pliculet
  • 200 gr de zahar
  • 150 gr de unt topit
  • 150 gr de ciocolata
  • un pahar (200 ml) de iaurt
  • un pumn de stafide

Mod de preparare

Se amesteca cele 200 de grame de oua fara coaja (4 ca numar) cu 200 de grame de zahar si se pun in robot la viteza maxima pana ce se dubleaza si sunt spumoase

Apoi incep sa amestec incetisor cu telul mereu in acelasi sens si incet varsand precum uleiul la maioneza ciocolata topita impreuna cu untul (150 si 150), apoi in acelasi mod paharul cu iaurtul deci 200 ml.

Adaug apoi faina amestecata cu praful de copt cu ajutorul acestei site si continuu amestecand mereu incetisor si in acelasi sens.

Dupa care in ultimul moment adaug pumnul de stafide trecute prin faina, mai amestec un picut doar cat sa intre in compozitie.

De data asta i-a trebuit o ora ca sa se coaca la 180 grade C in forma de silicon gri marca Tescoma.
Reteta Colac cu ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!