Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Za
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei albusuri se bat bine cu sare. Zaharul se dizolva in lapte si apoi se adauga in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si totul se amesteca cu faina amestecata cu drojdie pana devine un aluat consistent. Cand aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana de la fund catre suprafata; se pune treptat in aluatul untul taiat si care a fost bine frecat de rece ca sa nu contina apa si se incorporeaza bine untul. Se lasa la cald ca sa creasca 1-1 1/2 ora.
Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat si apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Se imparte coca crescuta in doua, se intinde, se aseaza pe ea nuca macinata si se ruleaza. Se ung 2 forme cu unt, se aseaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca jumatate de ora. Se pun in cuptorul incalzit, la foc potrivit si se lasa 30 minute sa se coaca. Nu se deschide cuptorul in timpul coptului.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii