Cozonac

Reteta Pasca impletita cu branza dulce

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 4h 
leeloo75 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu branza de vaci, reteta video"
 
Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca aveti nevoie de 1 kg faina,350 g zahar, 500 ml lapte, 4 oua pentru alut, 200 ml untdelemn, 70 drojdie de bere, un praf de sare, coaja de lamaie si 0,5 kg branza de vaci.

ingrediente

Aluat:
   1 kg faina
   350 g zahar
   500 ml lapte
   4 oua pentru alut
   200 ml untdelemn
   70 g drojdie de bere
   un praf de sare
   coaja de lamaie
Umplutura:
   5 kg branza de vaci
   100 gr zahar pudra
   50 gr unt
   2 pachetele zahar vanilat
   3 oua
   2 linguri smantana
   1 esenta de rom
   50 gr stafide
   1 lamaie pentru coaja
   1 lingurita rasa sare

mod de preparare

Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca inainte cu cateva ore de a prepara aluatul, se cerne faina si se lasa intr-o camera incalzita. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se amesteca cu 1-2 linguri de faina, pana se obtine o maia de consistenta unei smantani mai groase. Maiaua astfel pregatita se acopera si se lasa la dospit.
Intre timp, se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu sare, zahar, rom si zahar vanilat, pana devine o crema spumoasa. Albusuri se bat spuma. Crema de galbenusuri se pune peste faina si se amesteca dupa care se va adauga laptele caldut si albusurile batute si se amesteca bine cu maiaua crescuta. Se framanta aluatul in timp ce se toarna untdelemnul caldut, putin cate putin, apoi se lasa sa creasca.Aluatul este bine framantat cand incepe sa se desprinda de pe maini.
Pentru umplutura:
Se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zaharul vanilat. Cand devine o crema se adauga coaja de lamaie, grisul, smantana si stafidele. Se mai omogenizeaza putin si se adauga albusurile batute spuma.
Asamblare:
Se va lua un recipient mai mare si se va unge cu putin unt.
Aluatul se va imparti in 4. Se vor forma rulouri umplute cu branza pe care le vom impleti.
Se va aseza in forma unsa si se va da la cuptor timp de 45-50 min.


Pasca impletita cu branza dulce se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Cozonac cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca impletita cu branza dulce" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.