Curatam si taiem kiwi in sferturi. Presaram zahrul si zeama de lamiie desupra, amestecam usor si lasam sa se odihneasca putin, cu felia de lamiie desu
Curatam si taiem kiwi in sferturi. Presaram zahrul si zeama de lamiie desupra, amestecam usor si lasam sa se odihneasca putin, cu felia de lamiie desupra...ca sa n-o uitam! Punem la fiert pe foc lejer, astfel incat sa clocoteasca usor. Amestecam din cand in cand, dar foarte usor. Kiwi in amestec cu zaharul vor lasa sirop. Cand acesta va scadea pe jumatate, puneti fructele in sirop, in borcanele sterilizate pe care le inchideti bine, apoi le intoarceti cu fundul in sus pentru 5 minute. Se lasa la racit acoperite cu un prosop. Pentru ca feliile de kiwi sa ramana intregi, fierbeti neaparat intr-o oala antiaderenta si amestecati cu o paleta foarte usor.
Aceste fructe in sirop se potrivesc de minune intr-un iaurtel pur sau branzica de vaci...asta daca sinteti satui de cele cu e-uri, coloranti...si mai stiu eu ce... Pe o inghetata dau foarte bine, precum si pe un lapte cu gris sau orice alt desert! Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii