Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat spume si se adauga la compoz
Faina se amesteca cu galbenusurile, sare, miere si lapte. Compozitia se lasa deoparte o jumatate de ora.Albusurile se bat spume si se adauga la compozitie. Merele se curata de coaja si de cotoare, se taie in doua si se cresteaza pe partea bombata. Merele pregatite astfel se introduc in cuptorul incins intr-o tava unsa cu unt si se lasa cateva minute, se scoate tava, se largesc cu grija crestaturile si se toarna peste ele compozitia de faina. Tava se introduce din nou in cuptor la 190°C si se coace 30 de minute. Se presara cu zahar pudra cu scortisoara. Se servesc calde.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii