Prune in sirop cu inghetata

Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prune in sirop cu inghetata

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • inghetata de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • scortisoara
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • o ceasca de vin alb (dulce
  • demidulce)
  • menta.

Mod de preparare

Prunele in sirop cu inghetata este un desert aromat rece-fierbinte; prunele in sirop se servesc fierbinti cu inghetata.

Am spalat prunele, le-am scos samburii, le-am pus intr-o cratita, am adaugat 3 linguri de miere, 3 pliculete de zahar vanilat, 1 ceasca de vin, 2 cani de apa, am amestecat si am pus pe foc mic, pentru 10 minute, cu capac.

Dupa 10 minute, am luat oala de pe foc, am pus scortisoara (dupa gust) si am pus din nou oala pe foc, de aceasta data fara capac si pentru 15 minute, tot la foc mic. Am dat oala la o parte de pe foc, dupa un sfert de ora si am lasat putin sa se raceasca prunele, dar foarte putin.

O parte din prunele cu sirop le-am servit fierbinti cu inghetata si putina menta faramitata, iar o parte le-am pus in pahare la frigider si le-am servit reci, mai tarziu.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci