Urzici cu mamaliga

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua 2. Cand am considerat ca sunt fierte,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Urzici cu mamaliga

Ingrediente

  • Urzici
  • o ceapa
  • usturoi
  • leustean
  • ulei
  • malai
  • o lingura de faina

Mod de preparare

1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguta de leustean si o ceapa taiata in doua

2. Cand am considerat ca sunt fierte, am scos urzicile din apa, am aruncat ceapa si am pastrat apa in care au fiert.

3. Într-un castron, urzicilor le-am adaugat 3 linguri cu faina de malai si o lingura faina de grau.

4. Cu o lingura de lemn se toaca bine urzicile cu cele adaugate, pana se face pasta.

5. Între timp am taiat marunt un catel de usturoi, leustean si am pregatit apa in care au fiert urzicile.

5.Compozitia de urzici se subtiaza cu apa in care au fiert urzicile.

6. Într-o craticioara se incalzeste un pic de ulei (eu am pus de masline) si se adauga compozitia subtiata de urzici:

7. Se mai fierbe un pic, pana se fierbe malaiul.

Inainte cu 5 minute de a fi gata se adauga usturoiul si leusteanul.

8. Între timp faci si o mamaliguta

Åži rezultatul final care este mai mult gustos decat aspectuos, ca sa nu mai zic de sanatos.

Cauta si alte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci