Pentru ca beneficiez de zmeura din propria gradina, am făcut un cheesecake cu zmeura ca tot aveau pofta copii de ceva bun. În ajutor mi-a venit și fetita
Se pisează biscuiții într-un robot de bucătărie sau într-o punga cu sucitorul, apoi se adaugă untul topit și zaharul. Se amesteca toate ingredientele și apoi se pune totul într-o tava cu inel detașabil, de 28 diametru. Se da la rece.
Brânza de vaci se da și ea prin robot (opțional). Separat se bate frișca rece, după vreo 3 min adăugăm zaharul și o batem pana aceasta este ferma. Amestecam apoi cu brânza. Gelatina se pune la hidratat conform instrucțiunilor, iar după hidratare se baga la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde sau pe foc. ATENȚIE, aceasta nu trebuia fiarbă. Punem și gelatina peste compoziția se mai sus și amestecam bine după care o turnam peste blatul de biscuit.
Jeleu
Intro cratiță punem toate ingredientele și fierbem la foc mic pana acesta începe sa se îngroașe. Cu ajutorul unui blender sau robot, tocam totul și dam apoi prin sita. Asta dacă în caz nu va place cu semințe. Noi folosim amândouă variantele. Cu gelatina se procedează ca mai sus numai ca acum o adăugăm direct în siropul cald. Turnam peste crema de brânză. Lăsăm puțin apoi dam la rece pentru 2 sau 3 ore.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii