Retete de pasti

Reteta Cheesecake cu portocale

portii reteta 9 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 50m 
simona72 postat de
Postat pe: 04-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Dupa cum stiti, ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de sarbatori s-a aflat si acest cheesecake care a inlocuit Pasca traditionala.

ingrediente

9 portii

Blat:
   1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
   100 gr biscuiti digestivi
   2 linguri unt topit
   50 ml lapte rece
   1 lingura miere
Umplutura:
   400 gr branza dulce de vaci
   150 gr smantana
   2 linguri gris
   1 lingura amidon alimentar
   3 galbenusuri
   3-4 linguri indulcitor pulbere
   1 lingura esenta de portocale
   2-3 linguri de coaja confiata de portocala tocata cubulete
pentru jeleul de portocale:
   2 portocale sau mandarine
   50 + 50 ml apa
   1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
   1 lingura gelatina granule

mod de preparare

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In prealabil se ung baza tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.



Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade C, pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheesecake-ul.



Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele.

Intre timp se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se pasireaza foarte bine portocala fierbinte pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecake-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Incearca si Iepuras aperitiv
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.