O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce. Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort! Retete dietetice
Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25 cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apasam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.
Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.
Pentru crema de branza:
Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.
Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.
Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.
Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.
Se serveste rece!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanCulinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuniPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii