Cheescake copt cu cirese

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara! O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce. Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort! Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Cheescake copt cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti)
  • 60 g unt topit
  • Pentru crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 800 g crema de branza (fromage frais)
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 oua mari
  • esenta de vanilie
  • Pentru invelisul de cirese:
  • 400 g cirese proaspete
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25 cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,

apasam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.

Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.

Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:

Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.

Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.

Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Piftie de porc
Bucataras.RO

Piftie de porc

Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...

Piftie de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!