O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!
Blatul: Intr-un blat se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt circa 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se lasa 10 minute pt a lasa sirop apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba impreuna pana incep sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Se amesteca totul bine.
Crema de branza se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se adauga piureul de capsuni treptat si se mixeaza dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.
Se asaza pe un platou blatul. In jurul lui se pune un inel reglabil. Se toarna peste blat crema de branza si se niveleaza. Pt ca aveam cateva cirese, le-am adaugat si pe acestea in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se da la rece pana a doua zi pentru a avea timp suficient sa se intareasca.
Toppingul: Se curata si se spala capsunile, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa. Se da in clocot cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se raceasca putin.
Se da totul prin blender apoi se transfera din nou intr-o craticioara. Se da din nou cateva clocote. Se lasa la racit.
Intre timp se hidrateaza gelatina apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este caldut, nu fierbinte. Se amesteca bine pentru a se dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da din nou la rece pentru cel putin 2 ore pentru a se inchega toppingul.
Cand este gata, se indeparteaza cu grija inelul reglabil, se orneaza ciocolata topita, cu fructe si frunze de menta, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii
swag woah • 12 Septembrie 2022, 07:39 https://woahswag.com/
Pan Lolen • 25 Octombrie 2022, 11:57 Foarte fraged, se topește chiar în gură. Familiei mele iubește ceva jeleu, sufleu.