Cheesecake cu visine (fara coacere)

Retete dietetice. Iubesc cheesecake-ul .......

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu visine (fara coacere)

Ingrediente

  • 350 g biscuiti
  • 120 g unt
  • 60 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 g iaurt 10% grasime
  • 400 g visine
  • 250 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 15 g gelatina granule

Mod de preparare

Macinam biscuitii. Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de biscuiti presand usor si ridicand si marginile. Introducem tava la rece.

Mixam frisca. Punem gelatina la hidratat. Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si apoi frisca batuta. Incalzim gelatina(10 g) apoi o adaugam in compozitie. Peste biscuitii din tava, punem un strat subire de crema, apoi asezam cateva forme de silicon si punem restul compozitiei printre formele de silicon. Introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine, punem intr-un vas, pe foc, visinele impreuna cu cele 250 g de zahar si lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam amidonul subtiat cu 2-3 linguri de apa sau de zeama de la visine. Mai lasam sa dea cateva clocote, apoi indepartam de pe foc. Hidratam gelatina (5 g), apoi o incalzim si o adaugam peste visine. Lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit jeleul de visine, scoatem tava de la rece, indepartam formele de silicon si, in fiecare adancitura, punem visine din jeleul pregatit. Distribuim partea lichida din jeleu peste intreaga suprafata si introducem din nou la rece pana se intareste. Scoatem forma de tort si ornam cu putin praf de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Chec pufos
1
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
3
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Un cozonac pufos, care se desface in fasii, e mandria oricarei gospodine. Incearca reteta noastra. 

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet