Un deliciu de prajiturica fara coacere!
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat uniform.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se adauga smantana si jumatate din fructele de ananas scurse de suc. Se hidrateaza gelatina cu 150 ml compot de ananas si se topeste la bain marie, apoi se adauga in fir subtire in frisca.
Se pregateste marginea prajiturii fixand niste fasii din plastic, infipte in blatul de biscuiti la 1 cm distanta de marginea formei, apoi spatiul creat se umple cu fructe de ananas din compot, bine scurse de sirop, se toarna amestecul de frisca si cu grija tragem fasiile de plastic, lasand frisca sa intrepatrunda intre fructele maruntite.
Se da la rece 2 ore.
Se caramelizeaza zaharul, se adauga miezul maruntit, se trage de pe foc si se adauga si oual batute, amestecand continuu pana devine un amestec omogen cu care decoram imediat prajitura. O mai lasam la rece 15 minute si apoi o putem savura feliata.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii