> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura cu foi si crema
Giorgiana
mesaj Oct 4 2004, 10:14 AM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284



Prajitura cu foi si crema (de vanilie sau cacao)

Prajitura asta am facut-o sambata dupa-amiaza la cererea baietelului meu, lui ii place numai cu crema de vanilie.

Foile:
2 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 1 praf de copt (l-am stins in lapte), esenta de vanilie+ esenta de rom, faina cat cuprinde sa iasa o coca care se poate intinde pe planseta.
Se amesteca totul, se fac 3 "guguloaie", se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Dupa aceea se fac 3 foi intinse pe planseta, se coc pe dosul tavii (cu tava bine presarata cu faina, deoarece se lipeste la copt). Se lasa foile sa se raceasca.
Intre timp se face crema.

Crema:
3 oua, 300g.zahar, 2 zahar vanilat, 4 linguri de faina, un varf de sare, 500 ml.lapte. Se pune totul la fiert, in afara de zaharul vanilat si albusuri care se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit cand crema este fiarta si este inca calda. Se amesteca usor ca sa nu se taie. Crema nu se fierbe mai mult de 10 min.
Cand s-a racit crema se umple foile (foaie jos + crema + foaie la mijloc + crema + foaie deasupra). Se lasa pana a doua zi cand se pudreaza cu zahar farin sau se orneaza cu frisca.Cred ca se poate face crema de vanilie si din doua budinci de vanilie.

Duminica dimineata, baietelul meu primul lucru care l-a facut a fost sa se duca la prajitura in camara si a mancat cred ca patru bucati (dar bucati, nu gluma) pe nerasuflate. Intr-adevar a iesit buna si pufoasa, ca un cremsnit (nu stiu exact cum se scrie).

Acum sa va scriu si crema de cacao:
400g.zahar, 4 linguri faina, 5 linguri cacao, 1 kg.lapte, 1/2 pachet margarina Rama (sau Unirea),esenta de rom. Se pun toate la fiert, in afara de margarina. Se firbe crema cca.10 min., dupa ce s-a racit se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca bine (trebuie sa fie calduta). Se pune crema intre foi + deasupra pt.ornat.

Sa aveti pofta si pupici, Giorgiana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giorgiana
mesaj Oct 5 2004, 11:05 AM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284



[quote=Butnaru Giorgiana 17289]Prajitura cu foi si crema (de vanilie sau cacao)

Prajitura asta am facut-o sambata dupa-amiaza la cererea baietelului meu, lui ii place numai cu crema de vanilie.

Foile:
2 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 1 praf de copt (l-am stins in lapte), esenta de vanilie+ esenta de rom, faina cat cuprinde sa iasa o coca care se poate intinde pe planseta.
Se amesteca totul, se fac 3 "guguloaie", se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Dupa aceea se fac 3 foi intinse pe planseta, se coc pe dosul tavii (cu tava bine presarata cu faina, deoarece se lipeste la copt). Se lasa foile sa se raceasca.
Intre timp se face crema.

Crema:
3 oua, 300g.zahar, 2 zahar vanilat, 4 linguri de faina, un varf de sare, 500 ml.lapte. Se pune totul la fiert, in afara de zaharul vanilat si albusuri care se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit cand crema este fiarta si este inca calda. Se amesteca usor ca sa nu se taie. Crema nu se fierbe mai mult de 10 min.
Cand s-a racit crema se umple foile (foaie jos + crema + foaie la mijloc + crema + foaie deasupra). Se lasa pana a doua zi cand se pudreaza cu zahar farin sau se orneaza cu frisca.Cred ca se poate face crema de vanilie si din doua budinci de vanilie.

Duminica dimineata, baietelul meu primul lucru care l-a facut a fost sa se duca la prajitura in camara si a mancat cred ca patru bucati (dar bucati, nu gluma) pe nerasuflate. Intr-adevar a iesit buna si pufoasa, ca un cremsnit (nu stiu exact cum se scrie).

Acum sa va scriu si crema de cacao:
400g.zahar, 4 linguri faina, 5 linguri cacao, 1 kg.lapte, 1/2 pachet margarina Rama (sau Unirea),esenta de rom. Se pun toate la fiert, in afara de margarina. Se fierbe crema cca.10 min., dupa ce s-a racit se adauga margarina si esenta de rom, se amesteca bine (trebuie sa fie calduta). Se pune crema intre foi + deasupra pt.ornat.

Sa aveti pofta si pupici, Giorgiana
[/quote]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dady
mesaj Oct 5 2004, 11:07 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 136
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,795



salut gerogiana,

Aseara am facut si eu reteta de praji cu crema de vanilie a ta.
Crema a iesit foarte pufoasa si fina, foarte buna la gust insa cred ca la foi am dat-o in bara! icon_blackeye.gif
Prima foaie am intins-o cam subtire si a iesit cam tare iar celelalte 2 sunt mai pufoase si mai grosute.
Cam ce grosime trebuie sa fie foaia cand o intinzi pentru copt?
Eu pe prima cred ca am facut-o subtire rau ca se vedea prin ea icon_redface.gif si celelalte 2 cam de 3-4 mm.
Din pacate nu am poze dar e foarte frumoasa si buna prajitura ta!

Merci pentru reteta! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giorgiana
mesaj Oct 5 2004, 12:32 PM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284




[quote=lami]salut gerogiana,

Aseara am facut si eu reteta de praji cu crema de vanilie a ta.
Crema a iesit foarte pufoasa si fina, foarte buna la gust insa cred ca la foi am dat-o in bara! icon_blackeye.gif
Prima foaie am intins-o cam subtire si a iesit cam tare iar celelalte 2 sunt mai pufoase si mai grosute.
Cam ce grosime trebuie sa fie foaia cand o intinzi pentru copt?
Eu pe prima cred ca am facut-o subtire rau ca se vedea prin ea icon_redface.gif si celelalte 2 cam de 3-4 mm.
Din pacate nu am poze dar e foarte frumoasa si buna prajitura ta!

Merci pentru reteta! smile.gif[/quote]

Buna, Iami
Ma bucur nespus ca cineva a facut prajitura mea si mai ales ca a iesit foarte buna. Sa o incerci o data si cu crema de cacao, nu o sa-ti para rau. Cand eram copil o zapaceam pe mama cu prajitura asta, trebuia sa mi-o faca in fiecare saptamana.
Acum pe mine ma zapaceste copilul meu, numai ca am mai spus lui ii place cu crema de vanilie.
Daca a-ti mai pomenit copil sa nu-i placa nimic cu "cacao" (ciocolata,bomboane,prajituri,napolitane,etc.)

Asa, acum sa-ti spun despre foi, nu m-am gandit ca trebuie sa precizez grosimea lor, intr-adevar nu trebuie sa fie foarte subtiri, de 3-4 mm. sunt perfecte, ies un pic mai grosute, daca sunt prea subtiri risca sa se rupa si ai observat ca datorita cremei pana a doua zi ele se inmoaie. Mie mi-a mai ramas cateva bucatele si le-am pus in frigider, parca sunt si mai bune.
La fel si daca o faci cu crema de cacao, pana a doua zi se inmoaie foile de parca se topeste in gura, de aceea imi placea mie asa de mult cand eram copil, acum tin la silueta si mananc cat mai putine dulciuri, in schimb am o placere deosebita sa le fac, sa iasa cat mai bune si frumoase si ceilalti sa ma aprecieze, satisfactia este imensa.
Te sarut dulce,Giorgiana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 5 2004, 12:52 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Butnaru Giorgiana 17289]
Daca a-ti mai pomenit copil sa nu-i placa nimic cu "cacao" (ciocolata,bomboane,prajituri,napolitane,etc.)
[/quote]
Și mie mi se părea ciudat că poate există cineva căruia să nu-i placă ciocolata dar uite că am o prietenă care nu o suportă și aici de exemplu este Maya căreia nu-i place.
Dacă zici că îi place așa de mult copilului mai c-o fac și eu pentru Marco, numai că mă plictisește coptul ăsta al foilor! icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giorgiana
mesaj Oct 5 2004, 03:17 PM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284



[quote=Adriana Nicoleta][quote=Butnaru Giorgiana 17289]
Daca a-ti mai pomenit copil sa nu-i placa nimic cu "cacao" (ciocolata,bomboane,prajituri,napolitane,etc.)
[/quote]
Și mie mi se părea ciudat că poate există cineva căruia să nu-i placă ciocolata dar uite că am o prietenă care nu o suportă și aici de exemplu este Maya căreia nu-i place.
Dacă zici că îi place așa de mult copilului mai c-o fac și eu pentru Marco, numai că mă plictisește coptul ăsta al foilor! icon_redface.gif[/quote]

Draga Adriana,
de dragul copilului, faci orice (asa gandesc eu) si sa stii ca nu sunt asa de priceputa la intinsul foilor pe planseta, iti imaginezi ca nu mi-au iesit chiar perfecte ci chiar destul de strambe si m-am necajit ca nu o sa iasa o prajitura frumoasa, insa a iesit foarte gustoasa si asta este cel mai important.
Pa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th November 2014 - 06:01 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare