Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata ciorba de salata verde, ca in Ardeal.
Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.
Slanina se taie felii, se cresteaza si se prajeste putin intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se piseaza.
Cand este aproape gata salata, se pune si slanina pentru a-i da putin gust de afumatura. La final se adauga usturoiul, se scoate ceapa apoi se ia oala de pe foc.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu smantana. Cand s-a mai racorit putin ciorba, se pun vreo doua polonice din ciorba peste smantana, se tempereaza apoi se toarna in oala amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si Otet dupa gust.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga boiaua, se amesteca repede si se stinge cu putina ciorba. Se toarna in oala pentru a-i da ciorbei putina culoare.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseZilele aceastea am pregatit o prajitura cu caise, branza de vaci, caise bine coapte si parfumate, care a iesit minunata!...
Desert prajitura cu caise si branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii