Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de la murături, dar cel mai des o acresc cu corcodușe verzi.Îmi plac ciorbele acestea de verdețuri că se pot combina în multe feluri, chiar și metodele de acrit sunt vaste.Iar dacă adăugăm și ceva paste făinoase în ele, devin  foarte sățioase.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
34 minute
Complexitate
medie
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ingrediente

  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 3 l apă
  • 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
  • 2 rulouri de tagliatelle
  • sare

Mod de preparare

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.

Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins.

Când încep să-și schimbe culoarea adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.

Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.

Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.

Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi adăugăm tagliatellele, iar când acestea sunt hidratate, adăugăm roșiile și zeama de murături.Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.

Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.

Ciorba de lobodă cu franjuri de ou este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci