Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de la murături, dar cel mai des o acresc cu corcodușe verzi.Îmi plac ciorbele acestea de verdețuri că se pot combina în multe feluri, chiar și metodele de acrit sunt vaste.Iar dacă adăugăm și ceva paste făinoase în ele, devin  foarte sățioase.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
34 minute
Complexitate
medie
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ingrediente

  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 3 l apă
  • 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
  • 2 rulouri de tagliatelle
  • sare

Mod de preparare

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.

Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins.

Când încep să-și schimbe culoarea adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.

Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.

Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.

Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi adăugăm tagliatellele, iar când acestea sunt hidratate, adăugăm roșiile și zeama de murături.Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.

Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.

Ciorba de lobodă cu franjuri de ou este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Lichior de cafea si vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea si vanilie

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...

Lichior de cafea si vanilie
Jumari cimpenesti
3
Jumari

Jumari cimpenesti

Se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...

Jumari cimpenesti
Sos brun
4
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Clisa fripta si pita picurata
5
Jumari

Clisa fripta si pita picurata

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...

Clisa fripta si pita picurata
Parteneri
Plăcintă cu piept de pui şi legume
Bucataras.RO

Plăcintă cu piept de pui şi legume

O plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...

Plăcintă cu piept de pui şi legume
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii