Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
1. Într-o oala se pune carnea de porc la fiert cu putina sare și se spumeaza constant pana ce apa rămâne limpede.
2. Într-o alta oala separat, în cea în care pregătiti ciorba, puneți o lingura de ulei, în care veți adaugă împreună cu putina apa, ceapa taiata mărunt, morcovul dat pe răzătoare, albitura și țelina tăiate mărunt.
3. Când legumele s-au inmuiat, adăugați și orezul și între timp tăiați mărunt ardeiul kapia și ardeiul gras.
4. Adăugați apa, în funcție de Cata ciorba vreți sa faceți, apoi curățați cartofii tăiați-i cuburi și lăsați-i la fiert.
5. Dacă s-a fiert carnea, o scoateți pe un tocător și o tăiați fâșii și apoi o adăugați în ciorba, lăsând ciorba sa fiarbă la foc mic minim 30 de minute. Ciorba pregătită la foc mic, în general toate mâncărurile pregătite la foc mic, sunt mult mai gustoase.
* orezul este opțional, multe gospodine dacă folosesc orez, nu mai folosesc cartof în ciorba. Însă noua ne place aceasta combinație
6. După cele 30 de minute adăugați sarea sau delikatul și după alte 10 minute adăugați și 2-3 linguri de bulion.
7. Lăsați la fiert preț de câteva minute, la final adăugați borșul și bateți un ou foarte bine cu putina sare, iar după 5 minute adăugați și oul ușor în ciorba formând astfel "zdrențe" de ou.
8. După 5 minute stingeți focul și tăiați mărunt pătrunjel proaspăt pe care îl presărați în ciorba. Dacă aveți leuștean gustul este și mai deosebit.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinSe pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
BalmusSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaFoarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!
Icre de heringDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii