Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu carne de porc

Ingrediente

  • 500 de grame de carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 albitura
  • 1 bucata țelină
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • puțin orez
  • 2-3 cartofi
  • bulion
  • sare sau delikat
  • borș
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

1. Într-o oala se pune carnea de porc la fiert cu putina sare și se spumeaza constant pana ce apa rămâne limpede.

2. Într-o alta oala separat, în cea în care pregătiti ciorba, puneți o lingura de ulei, în care veți adaugă împreună cu putina apa, ceapa taiata mărunt, morcovul dat pe răzătoare, albitura și țelina tăiate mărunt

3. Când legumele s-au inmuiat, adăugați și orezul și între timp tăiați mărunt ardeiul kapia și ardeiul gras

4. Adăugați apa, în funcție de Cata ciorba vreți sa faceți, apoi curățați cartofii tăiați-i cuburi și lăsați-i la fiert.

5. Dacă s-a fiert carnea, o scoateți pe un tocător și o tăiați fâșii și apoi o adăugați în ciorba, lăsând ciorba sa fiarbă la foc mic minim 30 de minute. Ciorba pregătită la foc mic, în general toate mâncărurile pregătite la foc mic, sunt mult mai gustoase.

* orezul este opțional, multe gospodine dacă folosesc orez, nu mai folosesc cartof în ciorba. Însă noua ne place aceasta combinație

6. După cele 30 de minute adăugați sarea sau delikatul și după alte 10 minute adăugați și 2-3 linguri de bulion.

7. Lăsați la fiert preț de câteva minute, la final adăugați borșul și bateți un ou foarte bine cu putina sare, iar după 5 minute adăugați și oul ușor în ciorba formând astfel "zdrențe" de ou.

8. După 5 minute stingeți focul și tăiați mărunt pătrunjel proaspăt pe care îl presărați în ciorba. Dacă aveți leuștean gustul este și mai deosebit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia
Bucataras.RO

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

Că îmi plac foarte mult legumele caramelizate, am mai declarat, iar în combinație cu piept de pui și sos de...

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori