Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Mar 7 2006, 08:12 PM
Trimis la
|
|
![]() VIP Member Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
-250 g orez Basmati -500 g file de somon fara piele -1 catel usturoi -o legatura ceapa verde -2 linguri ulei -3 linguri sos soia -200 ml smantana -4 linguri vin sec -o conserva mango -o lingura ulei susan -o lingurita coaja de lamaie -sare Orezul se fierbe in 500 ml apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se spala pestele, se sterge si se taie cuburi. -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:18 PM
Trimis la
|
|
![]() VIP Member Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
-------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
|
|
|
Mar 7 2006, 08:22 PM
Trimis la
|
|
Se caleste usturoiul in ulei si se adauga pestele; se prajesc cca 1 minut si se intoarce.
-------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:25 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:27 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:30 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:33 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:36 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:39 PM
Trimis la
|
|
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:42 PM
Trimis la
|
|
Si gata, servit cu orez
Pentru iubitorii mancarurilor internationale, sper sa va placa si deasemenea, combinatia ingredientelor. Pofta mare! -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
QUOTE(Rebell Aura @ Mar 7 2006, 07:42 PM) [snapback]195368[/snapback] Si gata, servit cu orez Pentru iubitorii mancarurilor internationale, sper sa va placa si deasemenea, combinatia ingredientelor. Pofta mare! abia am mancat dar mi-ai provocat Aura o ploaie-n guraaaaaaaaaa................Bagat la cutiutza, facem cu prima ocazie -------------------- |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Aura, super misto dar tailandeza nu este
Somon pe acolo ioc. Reteta am gasit-o intr-o revista de mancaruri chinezesti. Ai mai spus la o reteta chinezeasca ca nushce se caleste in ulei de masline. Chinezii NU folosesc ulei de masline Si ca sa nu crezi ca doamne fereste am ceva cu tine sa stii ca imi plac la nebunie retetele si pozele tale, asa adaptate la SUA cum sunt ele p.s. cred ca poti pune si mango proaspat, nu? ca si reteta "chinezeasca" era tot cu mango din conserva, nu dau link ca e al unui site ... concurent. cred. p.s.2 ca acu vazui reteta e intreaga de pe situ' ala. nici chinezii nici tailandezii nu folosesc smantana si mai ales retetele thai nu exista fara lemon grass sau lemon leaves (cu exceptia antreurilor). zi-i somon rebel laura mai bine Acest mesaj a fost editat de BD: Mar 7 2006, 08:50 PM -------------------- |
|
|
|
Mar 7 2006, 08:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
Si, daca imi place korma (pui indian cu banane si nuca de cocos) trebuie sa-mi placa si somonul cu mango
Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: Mar 7 2006, 08:50 PM -------------------- |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:14 PM
Trimis la
|
|
Multumesc, fetele, pt. aprecieri
Am mai facut eu niste carbonara, reteta copiata frumos de pe un site, habar n-am numele acestuia si nici a celui de pe care am copiat candva reteta asta, de astazi, si ca sa aflu ca eu am mancat scrob in loc de carbonara Revenind la thailandeza mea, nu mai stiu exact de unde am copiat-o dar scria mare cat capul meu ca e thai Dar n-am spus ulei de masline Nu ma supar, doamne fereste, ca m-ai contrazis ci e bine de stiut pt. data viitoare Eeh, asta este ... e o reteta thailandeza mai speciala dar nici somon rebell aura nu i-as zice ca n-am inventat-o eu Luciana, place si mie korma Asadar, cui ii plac ingredientele continute, sa o faca si s-o numeasca cum vrea fiecare -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:23 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(BD @ Mar 7 2006, 06:47 PM) [snapback]195371[/snapback] p.s. cred ca poti pune si mango proaspat, nu? ca si reteta "chinezeasca" era tot cu mango din conserva, nu dau link ca e al unui site ... concurent. cred. Pai acum, dupa ce mi-ai spus ca nu-i thai, ca reteta ar fi gresita total, ma mai intrebi daca se pune mango proaspat ? Serios vorbind, nus` ce sa zic ... ala proaspat daca e un pic mai tare la miez, cred ca se lasa mai mult pe foc dar atunci s-ar arde sosul prea tare Eu zic asa sa respectam retetele si sa facem cum cer ele -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 417 Inregistrat pe: 6-May 04 De la: Constanta (Constanta) Membrul Nr.: 14,026 |
Aura, te urmaresc cu sufletul la gura...sa vad ce reteta ai mai facut..ca pe toate le faci..de numa, numa
-------------------- si io..si io..Fan n_puiu
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea! |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:34 PM
Trimis la
|
|
Multumesc, Elena
Da chiar, sa stii ca laptele de cocos ar fi bun, eu il folosesc des la mancaruri Hai, mai veniti cu idei, poate pana la urma ii dam de rost retetei si-i aflam originea -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
QUOTE(Rebell Aura @ Mar 7 2006, 11:23 PM) [snapback]195388[/snapback] Eu zic asa sa respectam retetele si sa facem cum cer ele eu daca las mango sa se coaca bine e foarte zemos, acum depinde. am un prieten care face des tailanda, de aia mi-am permis sa zic, tot de la el am condimentele de acolo (chiar proaspete anul asta doamne fereste, nu am zis ca e reteta gresita, am zis ca nu poate fi thai atata tot daca vrei mai arunc presupuneri si despre china, japonia si singapore si ... atat, mai departe nu m-au purtat amicitiile ti-am zis ca e marfa ce faci nu te supara pt un comentariu amarat -------------------- |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:50 PM
Trimis la
|
|
BD, arunca retete de pe taramurile astea asiatice, incoa`
Oricum, reteta asta, de care origine o fi, mi-a placut -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:56 PM
Trimis la
|
|
1. nu am aparat de fotografiat 2. se fura in draci de pe situl asta si lucrez de ma ia mama naibii (desi poate fara vreo speranta de publicare) la o carte promit sa iti trimit zilele astea pe PM macar un chow mein seara buna ca o tai. -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|