Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovlecei

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita cu zahar
  • rozmarin
  • seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust:
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta. Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul. Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim compozitia: Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut. Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa. Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou. Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ. O lasam sa se raceasca treptat in vas. Se serveste rece, cu pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide