> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

12 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tort cu crema de zahar ars
Pocahontas
mesaj Apr 30 2006, 02:05 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



İnitial n-am mai vrut sa postez reteta asta, pt ca am vazut ca a pus si Bogdana ceva asemanator, dar pana la urma intre reteta mea si reteta ei sant diferente, asa ca voila:

pt crema de zahar ars:

8 oua
1 litru lapte
150 gr. zahar
Imagine Atasata


pt blat:

5 oua
1 cana faina
1 cana zahar

Imagine Atasata


intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz


Imagine Atasata


se amesteca cu o lingura de lemn


Imagine Atasata


in timp ce amestecam Ciupi imi fredona triluri , slagare si hituri biggrin.gif


Imagine Atasata


lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si se face maroniu ( in max. 8-10 min)


Imagine Atasata


apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei


Imagine Atasata


si-l lasam sa se raceasca (se raceste repede), cand se raceste zaharul din oala se face asa


Imagine Atasata


dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).


Imagine Atasata


apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar


Imagine Atasata


mixam


Imagine Atasata


pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte


Imagine Atasata


apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat


Imagine Atasata


bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica)


Imagine Atasata


dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta)


Imagine Atasata


apoi cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.
eu aseara am terminat-o pe la ora 24, si azi dimineata cand m-am trezit, am zburdat la ea, am ridicat cratita , mi-am si taiat o felie, si voila biggrin.gif


Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata


la pranz am avut musafiri, au mancat o gramada tongue.gif


Imagine Atasata


eu nu prea le am cu torturile, dar asta e foarte usor de facut si e bun rau wink.gif
si-acu o felie asa cum imi place mie , pe margine se vede siropul de la zahar ars smile.gif , hai va pup smile.gif


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ange
mesaj Apr 30 2006, 02:13 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 205
Inregistrat pe: 20-February 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 21,648



moama cum arata! super! am sa-l incerc cu siguranta.Chiar astazi am sa-l fac.Noua ne place tare mult crema de zahar ars icon_biggrin.gif
Am facut si eu tortul Bogdanei insa ea a pus si mere iar eu ca o "experta" ce sunt am imbarligat merele cu crema de zahar ars...Dar la gust este o nebunie!
O sa-l fac si pe al tau ca mi se pare mult mai simplu si arata tareeee bine.Se vede clar diferenta intre blat si crema icon_biggrin.gif
merci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otti
mesaj Apr 30 2006, 02:20 PM


Otti


Grup: Membri
Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851



interesant e ca nu s-au imbarligat compozitiile intre ele si-au vazut de treaba lor icon_biggrin.gif si a iesit ceva super fain,am sa-l fac sa vad daca la mine se iau de sot si sotie sau nu laugh.gif


--------------------
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Apr 30 2006, 02:25 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709




si mie mi se pare interesant ce misto se separa blaturile icon_smile.gif
reteta asta stiti de la cine o am? de la mamaie laugh.gif , tre' sa ma duc mai des pe la ea, ca vaz ca e plina de surprize icon_smile.gif

p.s.- in compozitia de blat puteti pune si esente, eu n-am mai pus ca eram cheauna aseara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 3 2006, 02:53 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



muamaaa, ce de torturi cu crema se zahar ars p'aci...acu' sunt in dilema nush pe care sa-l fac laugh.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 3 2006, 06:29 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Si eu care m-am chinuit sa fac intai crema de zahar ars,apoi am pus blatul,se pare ca am muncit in plus,AICI e reteta postata de mine.Monika@Usa mi-a sugerat ideea cu pusul totul deodata ,dar inca nu am incercat,mi-ai luat-o inainte.
Ti-a iesit f frumos si sa te mai duci pana la bunica,sa-i mai furi din retete icon_biggrin.gif ,ca noi suntem cu okii pe tine

Acest mesaj a fost editat de Alis: May 12 2006, 11:31 PM


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj May 3 2006, 06:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747



Tortul e super si ti-a iesit perfect.
Eu in aluat pun coaja rasa de lamaie si ii da o aroma, yumiii wink.gif


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 3 2006, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



QUOTE(Dariaa @ May 3 2006, 08:52 PM) [snapback]214252[/snapback]

Tortul e super si ti-a iesit perfect.
Eu in aluat pun coaja rasa de lamaie si ii da o aroma, yumiii wink.gif



Eu pun si in aluat si in crema coaja de lamaie si ,in plus,in crema mai pun 1 lingurita de ness cafe dizolvata,ii da un gust deosebit


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Uma
mesaj May 3 2006, 07:46 PM


Anti-pitzi


Grup: Membri
Postari: 3,086
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Mica's world :)
Membrul Nr.: 28,890



Arata excelent!
Dar am o intrebare, cat e de insiropat blatul?


--------------------
A sosit Samburel - David, 2 noiembrie 2009!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 3 2006, 10:00 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



cu cat puneti mai mult zahar la caramelizat cratita, cu atat iese blatul mai insiropat. Eu am pus 150 de grame dar se pot pune si 200 de grame fara problema.
İntr-adevar reteta este foarte usoara, eu in max. 15 minute aveam deja cratita la cuptor, dureaza foarte putin prepararea, in schimb trebuie asteptat 1 ora pana se face icon_smile.gif

p.s.- o prietena de-a mea nu a avut lapte , si a pus lapte praf, si nu i-a iesit cum mi-a iesit mie, deci nu puneti lapte praf in nici un caz, puneti 1 litru de lapte normal... hai ca-i simplu de facut, doar se vede si-n poze icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj May 4 2006, 11:14 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747



E tortul pe care-l vor degusta colegii mei de ziua mea ... asta mai incolo wink.gif


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 4 2006, 11:36 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



sa faci poze la tort si la petrecerea ta de tzurai icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 5 2006, 08:29 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Minunat, mi se pare daca nu ma inseala memoria ca incercasem eu ceva asemanator pus de cineva pe la inceputul culinarului dar iesise o mare brinza, am sa-l incerc si eu pentru ca si mie imi place foarte mult crema de zahar ars.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj May 5 2006, 09:57 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



Am facut si eu anul trecut tortul cu crema de zahr ars si am poza Aici. Eu fac torturile mai insiropate, dovada e poza laugh.gif iar reteta e aici.

Deci reteta este cam asa:
am facut o crema de zahar ars dintr-un litru de lapte cu celelalte ingrediente necesare unei creme de zahar ars si am pus-o la cuptor pana a inceput sa se inchege. Imi pare rau ca nu pot spune timpi sau temperatura dar sper sa te descurci tu.
Cand crema de zahar ars este aproape gata eu am turnat un aluat de pandispan facut din 5 oua , 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina. Am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-a rumenit si blatul. Atentie! sa ai un vas suficient de inalt in care sa coci tortul. eu am facut intr-o cratita de 4 l cu peretii destul de inalti. Cand e copt blatul scoti tortul si lasi sa se raceasca putin. Se rastoarna cu grija pe un platou. Siropul care se lasa de la crema de zahar ars insiropeaza blatul. Se orneaza cu frisca dupa inspiratia

pozele sunt aici:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj May 5 2006, 11:33 AM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



monodora arata foarte bine torul ,.. si monodora arata bine icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 5 2006, 01:12 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Mino, fa-mi o favoare si fa un copy paste si la poza si la reteta sa fie si aici ca sa poata compara poporul versiunile. icon_smile.gif
Acu mi-am amintit de poza ta dupa ce am revazut-o icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj May 5 2006, 02:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747




aici e si dovada mea laugh.gif reteta e identica cu a Pocai !
IPB Image


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj May 5 2006, 02:29 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



QUOTE(Adriana Nicoleta @ May 5 2006, 12:12 PM) [snapback]214686[/snapback]

Mino, fa-mi o favoare si fa un copy paste si la poza si la reteta sa fie si aici ca sa poata compara poporul versiunile. icon_smile.gif
Acu mi-am amintit de poza ta dupa ce am revazut-o icon_smile.gif


Adriana am pus reteta si pozele, dar nu e finisata din lipsa de timp cool.gif .


--------------------
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 5 2006, 04:37 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



E perfect, Mino, mersi frumos!
Daria, ţi-am pus poza n mesaj.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 5 2006, 04:47 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Minodora,si eu obisnuiam sa fac reteta asta de tort ,asa ca tine(http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/10986/AICI/),dar de cand Monika si Poca au scris despre modalitatea lor de a-l face,am renuntat.Mi se pare mult mai rapid asa cum il fac ele


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

12 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th September 2014 - 12:44 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare