Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
May 27 2006, 08:58 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
Am facut acest tort pt maine cand e ziua mea!
Reteta o am de la POCAHONTAS Multumesc! PT BLAT : 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml ulei 20 gr cacao 8 linguri cu faina(eu am pus cu agent de crestere,praf de copt!) Se bat albusurile(in care eu am pus si 2 plicuri de zahar vanilat,care nu sunt in reteta!)...ca sa stiti ca va reusit,cand intoarceti vasul,nu trebuie sa cada...cam asa ![]() Apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa ![]() Si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compozitii ![]() Si la viteza mica,unu la mixer,amestecam...obtinem asta ![]() Continuam cu faina si cacaoa ![]() Amestecam bine tot la viteza mica ![]() Ca sa nu am probleme cu taiatul,am impartit compozitia egal in trei si am copt 3 blaturi ![]() Acest mesaj a fost editat de Theodora: May 27 2006, 09:04 PM -------------------- ![]() |
|
|
|
May 27 2006, 08:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
Intr-o forma rotunda de diametru 24cm am copt blaturile unul cate unul
![]() Intre timp asistentul meu,Alexandros,curata vasele ![]() ![]() CREMA 3 galbenusuri 150 gr zahar pudra 1 pacheet de margarina ( de 250 gr) 3 linguri cacao Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas ![]() Topim untul in MO dar nu de tot,putin doar ![]() Si amestecam totul ![]() Obtinem o crema foarte fina si buna,o voi folosi des!!! ![]() Pentru sirop 400 ml apa 200 gr zahar 2 plicuri capucino de ciocolata(eu nu am avut decat capuccino normal ![]() Pt mine siropul a fost foarte mult,mi-a ramas jumate,alta data il fac jumate de doza!!! Poza cu siropul am pierdut-o,cred ca am sters-o din greseala...dar amestecati totul bine si lasati apoi la racit...Pt detalii,urmati link-ul ce reteta originala! Intre timp s-au copt toate blaturile si sunt gata de umplut,insiropat...alea,alea... ![]() PENTRU GLAZURA Urmarind o reteta a Adrianei,am facut asa: -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
May 27 2006, 09:02 PM
Trimis la
|
|
GLAZURA
200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL 150gr smantana lichida pt frisca 1 lingura miere 2 linguri de unt 2-3 linguri de lichior,eu am pus KAHLUA,reteta cere Cointreau,dar se poate inlocui! Ciocolata ![]() O taiem bucatele ![]() Si o punem la topit pe bain marie ![]() ![]() Incalzim la Microunde smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul ![]() ![]() Obtinem aceasta glazura ![]() Pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca...lasam putin sa se raceasca ,dar nu mult,ca sa curga usor... ![]() Folositi un platou mare pt ca e putin dezastru,cel putin la mine a fost,apoi curam bine marginile Am omis sa spun ca intre timp insiropam blaturile si punem crema...dar se subintelege... ![]() ![]() Si uite ce am obtinut...am pus deasupra ciocolata in forma de flori gata cumparata azi cand m-am dus sa iau paine,avea la FOURNO,cuptor,unde e si cofetarie... ![]() ![]() Glazura nu am pus-o toata,a ramasa putina in sticla si o am in frigider pt alta prajitura cand o voi incalzi si o voi folosi! Felia maine!!! Acest mesaj a fost editat de Theodora: May 27 2006, 09:33 PM -------------------- ![]() |
|
|
|
May 27 2006, 09:24 PM
Trimis la
|
|
![]() departe ff departe Grup: Membri Postari: 1,227 Inregistrat pe: 8-May 05 De la: Medias -now Ireland Membrul Nr.: 23,944 |
-------------------- |
|
|
|
May 27 2006, 09:33 PM
Trimis la
|
|
![]() wine drinker Grup: Membri Postari: 1,819 Inregistrat pe: 8-January 04 De la: Long Island Membrul Nr.: 10,959 |
Si eu am facut mini-amandinele aseara, si azi le-am finalizat. Am testat pe sot care... a fost mai mult decat incantat, si apoi pe frate ca re este mort dupa dulciuri. Maine cica vine iar pe la mine La torturi inca nu am curaj sa ma bag, ca ajung la experiente traumatizante... Nu stiu daca mi-ar iesi... Poate mai tarziu, sa mai capat ceva experienta. -------------------- Sunt...o draguta si jumatate...Am vreo suta de defecte, dar in rest sunt perfecta.
|
|
|
|
May 27 2006, 09:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Frumoasa prezentare Theodora dar vreau sa te-ntreb o problema tehnica , care ma preocupa:
- cele 3 blaturi le-ai copt odata?(daca au intrat in cuptor) sau pe rand? In varianta a doua, cum s-a comportat aluatul asteptand? Mai creste blatul??? Amandinele acestea ,cred ca le voi face si eu ,deoarece imi place crema pentru ca nu este cu branza. La crema, datorita gripei aviare, voi face astfel: Intr-o cratita mica ,la bain-marie voi pune ouale cu zaharul , cacao + atatea linguri de apa cate oua sunt(in acest caz pun ouale intregi) Se amesteca continu pana se-ngroase. Apoi se adauga untul taiat bucatzele si se mesteca pana se topeste.Se lasa sa se raceasca bine si apoi se-ntinde pe blat(astfel se pot folosi ouale intregi. Scuze ca m-am bagat cu retzeta de crema, asta este la ordinea zilei in Romania, dar pe mine ma preocupa chestiunile cu coptul blaturilor...Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
May 27 2006, 10:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 413 Inregistrat pe: 14-March 06 De la: sua Membrul Nr.: 30,795 |
Foarte foarte pofticios arata, Theodora; nu-l mai pot uita, o sa-l fac si eu, pozele tale sunt f. apetisante si vad ca glazura arata foarte bine, iar sotul e obsedat de amandine...
LA MULTI ANI! |
|
|
|
May 27 2006, 10:22 PM
Trimis la
|
|
Higeia,blaturile le-am copt pe rand...am uitat sa scriu...fiecare la 180gr 15 minute max 20min...in asteptare nu s-a deteriorat aluatul,eu stiu de la tv de la o emisiune,ca aluatul de chec/blat poate sta o ora fara sa fie folosit si nu se altereaza...s-au umflat atat cat trebuie...in comparatie cu Poca,eu am pus faina cu agent de crestere...deci avea putin praf de copt...nu am vrut sa ma risc!
Cat despre gripa aviara,te inteleg! Acest mesaj a fost editat de Theodora: May 27 2006, 10:26 PM -------------------- ![]() |
|
|
|
May 27 2006, 11:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 64 Inregistrat pe: 1-December 04 De la: Canada(baimareanca) Membrul Nr.: 19,062 |
Foarte fain tortul Theodora(asa o cheama si pe fetita mea
Merci. La multi ani si multa sanatate! Acest mesaj a fost editat de anca13: May 28 2006, 12:04 AM -------------------- Anca
|
|
|
|
May 28 2006, 06:56 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
bravo Theodora, arata ca de obicei, adica perfect. La multi ani, pofta mare la tort.
eu folosesc la orice reteta untul, indiferent daca scrie margarina, dar e chestie de gust. -------------------- |
|
|
|
May 28 2006, 11:20 AM
Trimis la
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
|
May 28 2006, 12:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 121 Inregistrat pe: 7-January 02 De la: Radauti (Suceava) Membrul Nr.: 1,696 |
La Multi Ani THEODORA apetisant tortul felicitari pentru prezentare
|
|
|
|
May 28 2006, 12:28 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,312 Inregistrat pe: 5-November 01 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 533 |
La multi ani Theodora
Am facut si eu mini amandinele sub forma de tort, dar patratos, ca au fost 17 petrecareti... si compozitia de blat nu mi-a ajuns, a trebuit sa o fac dubla Tu ai copt cele trei blaturi din cantitatile initiale? |
|
|
|
May 28 2006, 05:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,540 Inregistrat pe: 21-September 05 De la: Scandinavia Membrul Nr.: 27,586 |
Dar gustul cum a fost?
-------------------- ![]() Member of n_puiu Fan Club! |
|
|
|
May 28 2006, 08:57 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 471 Inregistrat pe: 28-April 05 De la: Oradea (Bihor) Membrul Nr.: 23,747 |
La multi, multi ani cu sanatate alaturi de cei dragi !!!
-------------------- |
|
|
|
May 28 2006, 09:16 PM
Trimis la
|
|
Va multumesc pt aprecieri...
Am folosit exact ce scrie in reteta originala si cum se vede mai sus,am inpartit in trei compozitia...forma in care am copt e exact cat un tort normal,are diametru 24cm... Despre gust...ce sa spun...nu e doar bun,e fantastic,noi fiind mari iubitori de ciocolata...eu dupa 15 ani de cand nu am mai mancat o amandina originala,nu mai stiu gustul initial...dar oricare ar fi...si chiar daca nu se aseamana,e un tort /prajitura/reteta super eu sigur o sa pastrez crema pt orice tort cu ciocolata de acum incolo...incercati si glazura e la fel de bestiala!!! -------------------- ![]() |
|
|
|
May 28 2006, 10:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
La multi ani,Theodora
Frumos tort -------------------- Maya's World .
|
|
|
|
May 29 2006, 03:27 AM
Trimis la
|
|
![]() Membru de onoare Grup: Membri de onoare Postari: 4,367 Inregistrat pe: 15-December 03 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 10,612 |
SUPER!!!
Si din partea mea draga Theo: LA MULTI ANI, furnicuto! Sanatate multa si numai bucurii alaturi de cei dragi tie -------------------- |
|
|
|
May 29 2006, 07:34 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 688 Inregistrat pe: 6-May 04 De la: Iasi (Iasi) Membrul Nr.: 14,023 |
LA MULTI ANI THEODORA !
Sa ai o viata senina si fericita ! Pupici dulci de la noi, Cristina,Rares si Mihnea -------------------- ![]() |
|
|
|
May 29 2006, 03:26 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
io vreau sa o felicit inca o data pe theo ca s-a riscat tocmai de ziua ei sa se ia dupa mine
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|