> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Compot de caise
petunie
mesaj Jul 14 2006, 10:48 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Reteta o am de la sora-mea,si era initial pt compot de prune,dar neavand una pt compot de caise,am facut la fel ca ma gandeam ca nu are nimic.
Prunele mi-au tinut 3 ani dupa aceasta reteta.Sa vad ce noroc voi avea cu caisele
rolleyes.gif


Asadar,am fost ieri la cumparaturi la un magazin turcesc,unde am gasit niste caise faine ,si la pret redus,numai 2,99 kg.mi-am luat imediat o ladita intreaga.

IPB Image

Se scot samburii din caise:

IPB Image

Se spala caisele si se asaza frumos in borcane,nu cum am facut eu,ca eu le-am pus azi dimineata pe graba inainte de a mi se trezi copilul.Eu am avut 2 kg de caise,am folosit in total cam 350 gr zahar si 1,2 l apa rece.
Deasupra fiecarui borcan se pun 4 linguri de zahar...

IPB Image

IPB Image

Si peste zahar se toarna apa rece,sa acopere caisele...

IPB Image

Se pune capacul ...

IPB Image

Intr-o oala,se pune pe fund hartie de bucatarie(ziar,etc) ,se asaza borcanele,si se pune apa rece pana aproape de capace,si se lasa sa fiarba pana isi schimba caisele putin culoarea.

IPB Image

La mine,dupa vreo 30 min,aratau asa...

IPB Image

Nu stiu daca se vede din poza diferenta,dar borcanul din stanga(cel pe care scrie cu negru),este cel de la fiert,si in celalalt sunt casele "nefierte".Cele fierte au o culoare mai spre galbui,nu prea se observa ,ca nu-i asa buna poza,dar nu prea stiu cum sa explic.

rolleyes.gif

Se pun borcanele intr-o tava,cratita,castron...etc,acoperite cu prosop,patura...etc,pt a se raci.Cand sunt reci,se pun in camara,pivnita...

IPB Image


Deci,dupa cum am mai spus,eu am pus dupa aceasta reteta ,prune,pe care le-am avut de 3 ani,si acu in primavara am mancat ultimul borcan.Sunt curioasa daca vor tine si caisele.


Samburii nu i-am aruncat,i-am desfacut lu fiu-miu...si mir icon_biggrin.gif

IPB Image

Acest mesaj a fost editat de petunie: Jul 14 2006, 10:19 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NICOLINA
mesaj Jul 14 2006, 05:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,747
Inregistrat pe: 15-May 06
De la: Romania
Membrul Nr.: 32,077



Petunie -caisele tale sunt tare frumoase şi compoturile arată bine ,dar am o nedumerire ,ai spart smburi
de caise aşa cruzi nu sunt amari şi nouă ne plac dar după ce se usucă.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NICOLINA
mesaj Jul 14 2006, 05:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,747
Inregistrat pe: 15-May 06
De la: Romania
Membrul Nr.: 32,077



A şi mai am o ntrebare ,ntrebătoare laugh.gif , nu se nmoaie prea tare caisele ?adică cum sunt ,nu ştiu dacă nţelegi ce vreau să spun,am făcut şi eu acuma-s cţiva ani şi nu am fost ncntată de el, erau cam moi şi de atunci nu am ndrăznit să mai fac deşi ne plac la nebunie,am pus şi la congelator ,dar nici aşa nu mi-au plăcut ,erau prea mioi după dezgheţare şi le-am folosit numai la milk shake ,aşa că nu pun numai dulceaţă.

Aş ncerca din nou ,dar mie teama să nu păţesc la fel .n concluzie ale tale rămn tari ca şi piersicile . tongue.gif

Mulţumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 14 2006, 05:43 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853




Samburii mie imi plac asa cruzi,si nu sunt amari.In Romania mergeam in gradina si luam caise,cand nu erau coapte de tot,ca ne placea sa mancam samburii cand aveau inca pielita aia pe ei,mai albicioasa.

la a doua intrebare nu pot sa-ti raspund prea exact,pentru ca eu am mai avut puse dupa reteta asta numai prune.Caise nu am mai pus.Prunele mi-au stat foarte bine,s-au inmuiat putin,dar mi-au placut.Caisele,din pacate,nu stiu cum s-or face.La congelator am mai avut si eu caise de la maica-mea si s-au inmuiat ,intr-adevar la dezghetat,dar le-am folosit la prajitura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jul 14 2006, 08:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
De la: buzau
Membrul Nr.: 30,859



Am prestat si eu cateva ...zeci de borcane, dar le-am fiert in cuptor, in tava. se fac mult mai usor si cred ca 30'...nu-i prea mult?
imi pare rau ca n-am valorificat si eu samburii...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Jul 17 2006, 11:51 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



vazusem la Petunie compot de caise si mi-am zis,hai sa fac si eu oleak ca sa mancam acu.mi-am cumparat vreo 2kg(sunt scumpe aici 5,40 euro/kg),le-am pus la fiert intr-o oala cu apa si zahar si am iesit afara.m-am luat cu sotu cu porumbeii lui si am uitat de compot.cand mi-am adus aminte si m-am uitat la compotul meu,erau caisele chisalita.le-am luat de pe foc,le-am mai mixat putin cu mixerul si mi-a iesit un suc,care bagat la frigider e foarte bun,e ca un nectar.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adria
mesaj Jul 17 2006, 12:49 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 151
Inregistrat pe: 5-November 03
De la: Ramnicu Valcea (Valcea)
Membrul Nr.: 9,841



Caisele, ca sa nu se inmoaie, ar fi bine sa fie puse intregi in borcane (cu samburi cu tot). banuiesc ca si prunele le-ai avut cu samburi, de aceea nu s-au inmuiat.

Off topic: acum cateva zile am aflat ca samburii de caise contin vitamina B 17, care ezte f. buna impotriva cancerului (lupta impotriva enzimelor "straine" de organism).


--------------------
atitudinea face diferenta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NICOLINA
mesaj Jul 17 2006, 01:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,747
Inregistrat pe: 15-May 06
De la: Romania
Membrul Nr.: 32,077



petunie - mulţumesc pentru răspuns,samburi proaspeţi nu i-am ncercat ,dar am să o
fac chiar azi. pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 17 2006, 02:54 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(adria @ Jul 17 2006, 12:49 PM) [snapback]234818[/snapback]

Caisele, ca sa nu se inmoaie, ar fi bine sa fie puse intregi in borcane (cu samburi cu tot). banuiesc ca si prunele le-ai avut cu samburi, de aceea nu s-au inmuiat.




Prunele da,ai dreptate,le-am avut cu samburi,din caise am scos samburii sa ii mancam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 17 2006, 02:57 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(mihaela z @ Jul 17 2006, 11:51 AM) [snapback]234811[/snapback]

vazusem la Petunie compot de caise si mi-am zis,hai sa fac si eu oleak ca sa mancam acu.mi-am cumparat vreo 2kg(sunt scumpe aici 5,40 euro/kg),le-am pus la fiert intr-o oala cu apa si zahar si am iesit afara.m-am luat cu sotu cu porumbeii lui si am uitat de compot.cand mi-am adus aminte si m-am uitat la compotul meu,erau caisele chisalita.le-am luat de pe foc,le-am mai mixat putin cu mixerul si mi-a iesit un suc,care bagat la frigider e foarte bun,e ca un nectar.



Foarte bine,inseamna ca acum avem si o reteta de nectar de caise icon_smile.gif

Acest mesaj a fost editat de petunie: Jul 17 2006, 02:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 17 2006, 02:59 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(NICOLINA @ Jul 17 2006, 01:51 PM) [snapback]234836[/snapback]

petunie - mulţumesc pentru răspuns,samburi proaspeţi nu i-am ncercat ,dar am să o
fac chiar azi. pupic.gif



Mie imi plac tare mult,si a papat si feciorul meu...trebuie sa imi mai cumpar caise acu ca se ieftinesc cand ii sezonul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Jul 17 2006, 03:12 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



QUOTE(petunie @ Jul 17 2006, 04:57 PM) [snapback]234856[/snapback]

Foarte bine,inseamna ca acum avem si o reteta de nectar de caise icon_smile.gif

daca ai sti ce bun a iesit!puur natuur!sotul meu a zis sa-i mai fac,ca-i place foarte mult.cu siguranta am sa mai fac si recomand la toata lumea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Jul 18 2006, 09:36 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Deoarece am vazut simburii de caisa sparti, m-am gindit sa va spun ce fac eu cu ei.
Cind fac dulceata de caise sparg simburii, ii oparesc putin, astfel ca desfac coaja aceea maronie de pe ei si ramin albi. Cind este gata dulceata ii pun in ea si mai dau un clocot, apoi o pun in borcane.
Simburii dau putina aroma dulcetii si sunt tare buni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adelutza
mesaj Jul 8 2007, 03:14 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 103
Inregistrat pe: 6-November 06
De la: Undeva in Timis
Membrul Nr.: 34,741



buna
PENTRU PRIMA OARA M-AM HOTARAT SA PUN SI EU CATEVA BORCANE DE COMPOT DE CAISE!!!Dupa lungi studii am ales aceasta reteta!Din 4 kg de caise am facut 12 borcane de compot iar dintr-un kg de caise care erau deja prea moi pt. compot am facut 3 borcane de dulceata cu GELFIX din ala la plic.Data viitoare vreau sa incerc sa fac dulceata clasica fara plicuri si prafuri........... biggrin.gif Mai tarziu poate reusesc sa fac niste poze....Oricum de curiozitate am si desfacut un borcan sa vad cam ce gust are si e superrrr nu e nici prea dulce si nici caisele nu s-au inmuiat.....Sper ca tin peste iarna.....daca apuca biggrin.gif


--------------------
Zambeste azi, maine poate fi mai rau

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Aug 26 2009, 07:54 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Petu, compotul de prune pt. iarna tot cam 30' se fierbe ? rolleyes.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anysse
mesaj Aug 20 2010, 12:01 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 27-February 07
Membrul Nr.: 36,734



CITAT(Dan@ @ Aug 26 2009, 07:54 PM) *
Petu, compotul de prune pt. iarna tot cam 30' se fierbe ? rolleyes.gif

oare aceasta reteta e buna si pt compotul de piersici?as dori o reteta unde piersicile se mentin tari pt ca mie mi se inmoaie.va rog ajutatima
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Aug 20 2010, 08:50 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(Anysse @ Aug 20 2010, 01:01 AM) *
oare aceasta reteta e buna si pt compotul de piersici?as dori o reteta unde piersicile se mentin tari pt ca mie mi se inmoaie.va rog ajutatima


E foarte buna pentru orice fel de fructe. Garantat, ca eu fac compoturi cu sutele. Si doar dupa metoda asta, ca e cea mai simpla. Compotul sta si 2 ani si eu nu pun conservant sau salicilat, insa pun 1/2 aspirina netamponata. Mai nou, de 2 ani fac compotul cu zaharina si sta la fel de bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th April 2014 - 02:40 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare