Trandafir cu visine

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din ca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Trandafir cu visine

Ingrediente

  • 220 ml lapte caldut
  • 30 gr. drojdie proaspata
  • 400 gr. faina
  • 120 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 60 gr. unt topit
  • 2 oua
  • 1 borcan de visine (600-700 gr)
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.

2. Intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")

3. Drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)

4. Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.

5. Se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.

6. Apoi se acopera castronul si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor, tot la 30 grade).

7. Dupa ce-a trecut timpul, am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.

8. Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult.

9. Se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 ;

10. Pe foaie se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

11. Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans.

12. Taiati in 12 bucatzi egale.

13. Apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)

- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose

14. Galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.

15.Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).

16. Dupa ce-am scos din cuptor, dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei.

17. Briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta.

Aluatul e mirobolant, se jupoaie si e foarte fraged

Nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce.

Reteta propusa de Pocahontas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Scrumbii de Dunare la gratar
1
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
2
Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
Biscuiti prajiti
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
4
Aperitive cu legume

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii

Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
5
Prajituri

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Simpla si delicioasa!

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
Parteneri
Ghiveci la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot

Am pus mana pe cioroi si l-am asezonat cu legume......

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea