Humus reţetă cu ardei copti

Humus reţetă. Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma senzationala! Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Humus reţetă
  • Naut fiert – 1 kg
  • Praf de curry Kamis – 1 lingurita
  • Pasta de curry verde – 1 lingura
  • Pasta de susan (tahini) – 100 ml
  • Apa de la naut – 1 polonic
  • Curcuma Kamis – 1 lingurita
  • Gheata – 4-5 cubulete
  • Usturoi granulat Kamis – 1
  • 5 lingurite
  • Ceapa granulate Kamis – 1 lingurita
  • Ardei kapia – 3 buc
  • Ulei de masline – 120 ml
  • Fresh de la 2 lamai
  • Sare Kamis – dupa gust
  • Piper alb Kamis – dupa gust
  • Pentru decor:
  • Patrunjel proaspat – 1 leg
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Ulei de masline – 10 ml/portie

Mod de preparare

Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline;

Pune-i in cuptor la copt;

Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva linguri.

Adauga uleiul de masline, pasta de susan (tahini), fresh-ul de la 2 lamai, pasta de curry verde, 2 linguri de apa de la naut, piper alb, usturoi granulat, ceapa granulata, praf de curry, curcuma, sare;

Blendeaza totul;

Scoate ardeiul kapia din cuptor;

Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;

Decojeste-i si inlatura semintele;

Pune-i in bol si adauga gheata;

Blendeaza totul din nou;

Tipsuri:

1. Foloseste cuburi de gheata ca sa iti iasa mai cremos humusul.

2. Pentru a curata mai repede ardeii copti, acopera-i cu cateva bucati de folie alimentara sa faca condens.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide