Retete kamis

VIDEOReteta Humus reţetă cu ardei copti

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 15-11-2017
Adaugă în cartea de bucate
Humus reţetă. Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma senzationala!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

ingrediente

4 portii

   Chimion Kamis – ½ lingurita
   Humus reţetă
   Naut fiert – 1 kg
   Praf de curry Kamis – 1 lingurita
   Pasta de curry verde – 1 lingura
   Pasta de susan (tahini) – 100 ml
   Apa de la naut – 1 polonic
   Curcuma Kamis – 1 lingurita
   Gheata – 4-5 cubulete
   Usturoi granulat Kamis – 1
   5 lingurite
   Ceapa granulate Kamis – 1 lingurita
   Ardei kapia – 3 buc
   Ulei de masline – 120 ml
   Fresh de la 2 lamai
   Sare Kamis – dupa gust
   Piper alb Kamis – dupa gust
Pentru decor:
   Patrunjel proaspat – 1 leg
   Boia dulce Kamis – 1 lingurita
   Chimion Kamis – ½ lingurita
   Ulei de masline – 10 ml/portie
blendeaza totul;
Scoate ardeiul kapia din cuptor;
Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;
Decojeste-i si inlatura semintele;
Pune-i in bol si adauga gheata;
blendeaza totul din nou;

Tipsuri:

1. Foloseste cuburi de gheata ca sa iti iasa mai cremos humusul.
2. Pentru a curata mai repede ardeii copti, acopera-i cu cateva bucati de folie alimentara sa faca condens." />

mod de preparare

Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline;
Pune-i in cuptor la copt;
Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva linguri.
Adauga uleiul de masline, pasta de susan (tahini), fresh-ul de la 2 lamai, pasta de curry verde, 2 linguri de apa de la naut, piper alb, usturoi granulat, ceapa granulata, praf de curry, curcuma, sare;
blendeaza totul;
Scoate ardeiul kapia din cuptor;
Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;
Decojeste-i si inlatura semintele;
Pune-i in bol si adauga gheata;
blendeaza totul din nou;

Tipsuri:

1. Foloseste cuburi de gheata ca sa iti iasa mai cremos humusul.
2. Pentru a curata mai repede ardeii copti, acopera-i cu cateva bucati de folie alimentara sa faca condens.
Incearca si Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă cu ardei copti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.