> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> papanasi - fierti
arcadia
mesaj Nov 9 2006, 02:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



Papanasi fierti

Pentru ca nu sunt adepta prajitului alimentelor in ulei (decat in mod exceptional), eu fierb papanasii.

1 kg branza proaspata de vaca
5 oua
10 linguri gris
1 lingura faina
5 linguri pesmet alb
5 linguri zahar
vanilie
1/2 lingurita sare

se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine.

intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu putina sare. cand apa fierbe, se pun papanasii. eu folosesc pt asta clestele de inghetata pt ca e f comod, iar papanasii ies rotunzi.
se fierb cca 5-7 minute.

se amesteca pesmetul cu zaharul. se scot papanasii intr-o sita, se lasa 1 min la scurs si se tavalesc prin amestecul de pesmet.


se servesc calzi.
ca variatie, uneori adaug scortisoara in pesmet.
alteori, ii servesc cu crema de vanilie.



Acest mesaj a fost editat de irca20: Jun 30 2009, 02:45 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Nov 9 2006, 03:42 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



frumoasa prezentare icon_smile.gif

eu nu ii tavalesc in pesmet pentru ca ii fac pentru fetita mea. ii servesc cu smantana si miere sau gem de macese.

uite si aici o varianta: http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...&hl=gomboti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Nov 9 2006, 04:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Ce bine arata papanasii tai. Mi s-a lasat deja apa in gura. N-am mai facut de mult si poate o sa ii incerc si eu zilele astea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 9 2006, 06:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219




(boni @ Nov 9 2006, 07:12 PM) [snapback]265852[/snapback]

frumoasa prezentare icon_smile.gif

eu nu ii tavalesc in pesmet pentru ca ii fac pentru fetita mea. ii servesc cu smantana si miere sau gem de macese.

uite si aici o varianta: http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...&hl=gomboti



ooops!
am tot cautat o reteta asemanatoare, ca sa nu deschid topic nou, dar am cautat-o dupa denumirea romaneasca...
icon_smile.gif
cu bunavointa celor in drept, se pot "lipi" pozele mele la reteta mentionata de tine pt ca e o varianta a retetei postata de carmiris, intr-adevar! icon_smile.gif


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Nov 9 2006, 06:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



deci arcadia eu nu ma mai joc, papanasii tai arata de REVISTA

am facut si eu candva dupa o reteta de aici si iaca isprava in cuvinte

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=183705 BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif


MUSAI tre sa ii incerc si pe ai tai, yami, yami


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 9 2006, 11:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



(Bogdana @ Nov 9 2006, 10:28 PM) [snapback]265890[/snapback]

deci arcadia eu nu ma mai joc, papanasii tai arata de REVISTA

am facut si eu candva dupa o reteta de aici si iaca isprava in cuvinte

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=183705 BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif
MUSAI tre sa ii incerc si pe ai tai, yami, yami



bogdana draga, dupa ce am incercat de jdemii de ori sa le dau o forma comerciala acestor papanasi, mi-a venit ideea cu clestele pentru inghetata. fara faina, fara stres...mai usor de-atat nu se poate! garantez ca daca incerci din nou, poti stabili un nou record la papanasi-viteza! laugh.gif


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Nov 10 2006, 12:32 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



Isfoarte buni papanasii fierti ca au gust de branza pronuntat. La cei prajiti nu se simte gustul de branza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Nov 10 2006, 12:56 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



arcadia, arata taaare bine papanasii!
M-ar tenta si pe mine... din pacate eu nu gasesc gris pe aici, ai cumva idee cu ce s-ar putea inlocui? unsure.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Corinnel
mesaj Nov 10 2006, 06:38 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 7-March 05
De la: Israel
Membrul Nr.: 22,162



Arcadia, fantastica ideea cu clestele de inghetata! thumbsup.gif Am sa incerc si eu asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 10 2006, 09:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



(CristinaK @ Nov 10 2006, 04:26 AM) [snapback]266064[/snapback]

arcadia, arata taaare bine papanasii!
M-ar tenta si pe mine... din pacate eu nu gasesc gris pe aici, ai cumva idee cu ce s-ar putea inlocui? unsure.gif



cristinaK, mi s-a-ntamplat odata sa nu am gris in casa (si fiind seara tarziu n-am mai iesit sa cumpar), asa ca am pus pur si simplu mai multa faina si gata. a iesit aluatul un pic mai cremos iar papanasii un pic mai putin pufosi, dar au fost f buni si asa. prin urmare, poti renunta la gris. (sau, astepti pana imi deschid o firma de exportat gris in japonia, ca tocmai mi-ai dat o idee de afacere! laugh.gif )


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Nov 10 2006, 11:07 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



(arcadia @ Nov 10 2006, 04:24 PM) [snapback]266110[/snapback]

cristinaK, mi s-a-ntamplat odata sa nu am gris in casa (si fiind seara tarziu n-am mai iesit sa cumpar), asa ca am pus pur si simplu mai multa faina si gata. a iesit aluatul un pic mai cremos iar papanasii un pic mai putin pufosi, dar au fost f buni si asa. prin urmare, poti renunta la gris. (sau, astepti pana imi deschid o firma de exportat gris in japonia, ca tocmai mi-ai dat o idee de afacere! laugh.gif )



... cred ca o sa pun faina... rolleyes.gif ... ca nu-mi place s-astept laugh.gif
Merci! floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Nov 10 2006, 11:29 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Arata... delicios!!! Chiar ca mor de pofta. tongue.gif icon_biggrin.gif Scriu reteta si am sa o fac si eu. Aaaau, cate am pe lista!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Corinnel
mesaj Nov 10 2006, 10:42 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 7-March 05
De la: Israel
Membrul Nr.: 22,162



Am incercat si a iesit foarte gustos. Eu am prajit pesmetii in tigaie putin. Merci de reteta icon_smile.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 11 2006, 03:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



arata f bine cu pesmetul prajit! ai mei erau blond-albinosi, ai tai sunt mai bronzati! icon_biggrin.gif


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Corinnel
mesaj Nov 11 2006, 09:54 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 7-March 05
De la: Israel
Membrul Nr.: 22,162



I-am bronzat cu un pic de unt si zahar. icon_biggrin.gif Ca sa nu-ti spun ca azi e trebuit sa refac papanasii ca cei de ieri i-am dus lu' vara-mea si n-a mai ramas... blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Jun 8 2010, 09:47 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



vreau sa spun ca sarumana pt reteta
am facut din 1200 gr branza dulce (respectand proportiile)
au disparut la fel cum au aparut:ff repede
nu am mai prajit pesmet ci am amestecat iaurt cu coaja rasa si cuc d eportocala si zahar
toata lumea a fost fff multumita
se repeta
tre sa ma crezi pe cuvand ca poze nam apucat
sper sa reusesc tura viitoare pozez
pupic.gif merci mult pt reteta floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Jun 8 2010, 09:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



QUOTE(Misha. @ Jun 9 2010, 01:17 AM) *
vreau sa spun ca sarumana pt reteta
am facut din 1200 gr branza dulce (respectand proportiile)
au disparut la fel cum au aparut:ff repede
nu am mai prajit pesmet ci am amestecat iaurt cu coaja rasa si cuc d eportocala si zahar
toata lumea a fost fff multumita
se repeta
tre sa ma crezi pe cuvand ca poze nam apucat
sper sa reusesc tura viitoare pozez
pupic.gif merci mult pt reteta floare.gif



te cred pe cuvant daca ma crezi si tu ca tocmai am terminat de mancat papanasi. biggrin.gif

paranormalul e ca de regula branza imi parvine miercurea. de data asta a venit mai repede cu o zi, tu ai scos reteta de la naftalina, deci normalul s-a facut "para" laugh.gif


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Dec 5 2010, 02:21 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Si eu mersi de reteta! Uitasem complet cum se fac,stiam doar ca tre sa pun in compozitie branza si gris :D. Binenteles ca a trebuit sa gasesc un inlocuitor branzei de vaci si i-am gasit :D "branza Philadelphia" ca branza de vaci proaspata nu gasesc aici decat daca ma apuc eu sa fac. Grisul, la fel, inlocuit cu Semolina Flour si adaugat de la mine putere coaja de lamaie rasa odata cu vanilina pusa in aluat.

Repetam cat de curand, dupa ce i-am auzit exclamatia lui Andy dupa ce aluat prima bucatura :D !


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Dec 5 2010, 08:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



QUOTE(SIMONA.B @ Dec 5 2010, 05:51 AM) *
Si eu mersi de reteta! Uitasem complet cum se fac,stiam doar ca tre sa pun in compozitie branza si gris :D. Binenteles ca a trebuit sa gasesc un inlocuitor branzei de vaci si i-am gasit :D "branza Philadelphia" ca branza de vaci proaspata nu gasesc aici decat daca ma apuc eu sa fac. Grisul, la fel, inlocuit cu Semolina Flour si adaugat de la mine putere coaja de lamaie rasa odata cu vanilina pusa in aluat.

Repetam cat de curand, dupa ce i-am auzit exclamatia lui Andy dupa ce aluat prima bucatura :D !



Sa va fie de bine! :*


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Dec 5 2010, 08:50 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



O Cara, ce placere sa te vad...eu tocmai am pus acum 15 min la cuptor ceva similar, dar in forma de budinco-placinta :)
am pus stafide si coaja de portocale consiata. sa vedem ce-o iesi :)


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th April 2014 - 11:36 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare