> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> TORT CU VISINE "PADUREA NEAGRA"
Simona E.
mesaj Dec 5 2006, 11:50 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



TORT CU CIRESE "PADUREA NEAGRA"(Schwarzw�lder Kirschtorte)

Blat:

6 Oua(se separa)
250 gr. Zahar
200 gr. Faina
1 plic Praf de copt
50 gr. Cacao

Umplutura:

1 borcan de 750 gr. de compot de visine fara samburi
80 gr. Zahar
2 Gelatine( Tortenguss)
6 - 9 linguri Tuica de visine(Kirschwasser)- Schwarzw�lder Kirschwasser este in Lidl(eu asta folosesc)
800-1000 gr. smantana pt. frisca
4 plicuri intaritor de frisca
12-16 visine(se pastreaza pt. a fi puse pe tort)


Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa, pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se toarna peste compozitie, dar cernute, adica cu o sita(speciala pt. faina la prajituri) si pe rand, nu dintr-o data. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pt. prajitura si se da la cuptor la 180�C pt. ca. 50 minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii:

Imagine Atasata


se desprinde hartia de copt de pe partile laterale:


Imagine Atasata


se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul:


Imagine Atasata



Imagine Atasata


se desprinde hartia de copt de pe blat:


Imagine Atasata


In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina(Tortenguss) si se pune la fiert(gelatina se face dupa instructiiunile de pe plic; de asemenea, gelatina e aceea care se face pt. torturile cu fructe). Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit.

Intre timp se bate frisca cu 80 gr. Zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pt. a se intari.

Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori( eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 Linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia )


Imagine Atasata


aceasta e Tuica de visine( speciala pt. acest tort, inca ii poarta si numele de Padurea Neagra )


Imagine Atasata


am deslipit si eticheta, pt. a va arata de mai aproape ca asa se numeste:


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Primul blat de tort( ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra.

Imagine Atasata



Imagine Atasata


Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine+ un strat de frisca.

Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita ( eu de data asta nu am pus ciocolata razuita, deoarece am scris pe tort cu colorant alimentar )


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Mentiuni:

Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca(eu cel putin asa am facut).


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 5 2006, 11:56 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



Tortul l-am facut pt. ziua de nastere a prietenei mele.





normal se decoreaza ca in poza urmatoare:



Acest mesaj a fost editat de blauepuppe: Dec 6 2006, 12:01 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisstinutza
mesaj Dec 6 2006, 12:00 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 39
Inregistrat pe: 9-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 18,460



Superb... cred ca e si foarte bun... e urmatorul pe lista.


--------------------
chrisstinutza
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 6 2006, 12:03 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890




Acesta este tortul meu preferat, asa ca iti garantez ca o sa-ti placa. Eu il fac foarte des, fara a fi o ocazie speciala, fiindca eu sunt innebunita dupa visine/cirese.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Dec 6 2006, 01:02 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Super si tortul tau! Dar are Adriana unul... la fel. L-ai vazut?

Acest mesaj a fost editat de ELAIDA: Dec 6 2006, 01:21 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Dec 6 2006, 01:04 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Super arata.Si eu am o reteta intr-o carte,dar nu stiu de ce mi s-a parut complicat,asa ca l-am tot lasat deoparte icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Dec 6 2006, 01:08 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



(ELAIDA @ Dec 6 2006, 01:02 AM) [snapback]277465[/snapback]

Super si tortul tau! Dar are Adriana unul ..la fel. L-ai vazut?



Sunt mici diferente intre cele doua torturi icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Dec 6 2006, 08:52 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Simona,asta este,mersiiiiimuuuuuuuuuult!
Am printat reteta si cu urmatoarea ocazie asta il pregatesc.
O sa revin cu rezultatele la momentul oportun!
O zi buna si plina de succese!
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 6 2006, 09:43 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(ELAIDA @ Dec 6 2006, 12:02 AM) [snapback]277465[/snapback]

Super si tortul tau! Dar are Adriana unul... la fel. L-ai vazut?


Elaida, te asigur ca tortul meu nu e acelasi cu al Adrianei, reteta mea e chiar de aici din Germania, unde e si Padurea Neagra( apropo, de acolo izvoraste si Dunararea ).


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 6 2006, 09:48 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(Afrodite @ Dec 6 2006, 07:52 AM) [snapback]277549[/snapback]

Simona,asta este,mersiiiiimuuuuuuuuuult!
Am printat reteta si cu urmatoarea ocazie asta il pregatesc.
O sa revin cu rezultatele la momentul oportun!
O zi buna si plina de succese!


Buna Laura, mersi de aprecieri, de-abia astept sa vad si tortul tau, poti sa-l faci in forma rotunda, fiindca asa se face, dar asta numai daca vrei, nu e neaparat. Chiar azi vine si o prietena de-a mea de aici sa-i dau si ei reteta. Sunt sigura ca o sa va placa mult, fiindca e tortul meu preferat, care l-as manca la orice ora si tot nu m-as satura.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 6 2006, 09:50 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(petunie @ Dec 6 2006, 12:04 AM) [snapback]277466[/snapback]

Super arata.Si eu am o reteta intr-o carte,dar nu stiu de ce mi s-a parut complicat,asa ca l-am tot lasat deoparte icon_smile.gif


Mersi Petunica, complicat nu e, doar ca ia putin mai mult timp.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Dec 6 2006, 11:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Foarte frumos si tortul asta,am vazut tot felul de variante ale tortului,dar reteta asta imi place cel mai mult,mai ales ca e de 'mama"lui


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Dec 6 2006, 12:47 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



(blauepuppe @ Dec 6 2006, 07:43 AM) [snapback]277576[/snapback]

Elaida, te asigur ca tortul meu nu e acelasi cu al Adrianei, reteta mea e chiar de aici din Germania, unde e si Padurea Neagra( apropo, de acolo izvoraste si Dunararea ).

Hai mai, Papusa albastra laugh.gif , ca am si eu vagi cunostinte de geografie incat sa stiu asta!!! Ziceam doar ca seamana foarte mult cu cel al Adrianei - la nume, la fructe, la decor, la frisca... Te-ai suparat? De ce? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 6 2006, 03:04 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(ELAIDA @ Dec 6 2006, 11:47 AM) [snapback]277690[/snapback]

Hai mai, Papusa albastra laugh.gif , ca am si eu vagi cunostinte de geografie incat sa stiu asta!!! Ziceam doar ca seamana foarte mult cu cel al Adrianei - la nume, la fructe, la decor, la frisca... Te-ai suparat? De ce? blink.gif


Elaida, de suparat nu m-am suparat, chiar m-ai facut sa rad laugh.gif , hai mai ca eu nu ma supar asa usor, cred doar ca te-a ofticat putin mesajul meu, sau? tongue.gif laugh.gif


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 25 2006, 09:18 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Am facut tortul de Craciun. Ft. bun!!! L-am insiropat cu cognac amestecat cu suc de piersici.
Multumiri pentru reteta.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 26 2006, 12:42 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(mephala30 @ Dec 25 2006, 08:18 PM) [snapback]285790[/snapback]

Am facut tortul de Craciun. Ft. bun!!! L-am insiropat cu cognac amestecat cu suc de piersici.
Multumiri pentru reteta.



Wow, Felicitari! Arata foarte fain, ma bucur ca v-a placut.



--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maneki neko
mesaj Dec 28 2006, 12:09 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 720
Inregistrat pe: 27-December 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 35,706



Multumesc pentru reteta Blauepuppe, l-am facut de Craciun si ne-a placut mult, mie si iubitului. Este fin si usor, visinele (congelate) le-am lasat cu o seara inainte la "marinat" in whiskey si putin zahar fiindca nu am gasit licoarea de mai sus. In rest am respectat intocmai reteta ta si a fost excelent! Iata si dovada:
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
(\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 31 2006, 09:21 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(Maneki neko @ Dec 27 2006, 11:09 PM) [snapback]286410[/snapback]

Multumesc pentru reteta Blauepuppe, l-am facut de Craciun si ne-a placut mult, mie si iubitului. Este fin si usor, visinele (congelate) le-am lasat cu o seara inainte la "marinat" in whiskey si putin zahar fiindca nu am gasit licoarea de mai sus. In rest am respectat intocmai reteta ta si a fost excelent! Iata si dovada:



Fain ti-a iesit tortul, ma bucur mult ca v-a placut.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Dec 31 2006, 09:23 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



Acelasi tort pt. seara de Revelion, o sa revin si cu sectiune, zilele urmatoare:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Dec 31 2006, 09:43 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



(blauepuppe @ Dec 31 2006, 09:23 PM) [snapback]287834[/snapback]

Acelasi tort pt. seara de Revelion, o sa revin si cu sectiune, zilele urmatoare:


Ce bine arata!!!!!!!!!! Astept sectiunea!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th April 2014 - 08:43 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare