Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie. Adaugam apoi
Se freaca untul cu o jumatate di cantitatea de zahar pana devine spumos dupa care adaugam vanilina, coaja de lamie si esenta de vanilie.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam bine.
Separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas si apoi incorporam galbenusurile cu untul.
Se adauga faina " in ploaie" amestecand cu grija de jos in sus iar la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie.Turnam apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt.
La urma punem visinele intr-un strat uniform. De obicei se dau prin faina dar eu eram in criza de timp asa ca le-am pus asa cum erau dupa ce le-am scurs de sirop.
Punem tava in cuprotul incins la 180° C si asteptam cu rabdare sa se coaca tarta. Dupa vreo 30-35' de asteptare obtinem o tarta aratoasa pe care o "cosmetizam" bine cu o ploaie de zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu visine a fost propusa de Ddiane pe forum culinar.ro
Alte retete cu visine gasiti aici:
Tort cu visine Padurea Neagra,
Tarta cu fructe (visine),
Placinta cu visine/fructe
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii