> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tort de post, fara frisca vegetala...
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:14 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Este 100 % vegetal, fara frisca si e foooarte bun mai ales a doua zi biggrin.gif
Eu am facut 2 tortui identice, unul mai mic si unul mai mare, pe cel mic l-am dat cuiva cadou, iar cel mare pentru fameleon. biggrin.gif
Are 2 tipuri de blat si 2 creme si desigur ca se poate face in ce combinatie vreti, 1 blat si 2 creme, 2 blaturi si 1 crema, 1 blat si 1 crema...whatever! biggrin.gif

El e!


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Blat de cacao (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):

- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 plic praf de copt sau amoniac
- esente de care vreti
- cacao
- faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalutz

Procesul tehnologic:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

Imagine Atasata


Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul si iese asa ceva...


Imagine Atasata


Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii si rezulta astea.


Imagine Atasata






--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:20 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Blat de mere: tot pentru 2 foi in 2 tavi, daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia.

- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde

Imagine Atasata


Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca pana devine asa...


Imagine Atasata


...se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta tongue.gif


Imagine Atasata


...cand apa caramelizata s-a racit de adauga merele si nuca macinata...


Imagine Atasata


... apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.


Imagine Atasata


Tre sa iasa un alut destul de gros, pe care l-am pus iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa. smile.gif


Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:25 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Ingrediente crema de caramel:

- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri plice cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom

Imagine Atasata


Se caramelizeaza zaharul...


Imagine Atasata


...se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot...


Imagine Atasata


... peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte...iar atentie la prcedeu ...si se da pe foc mic pana devine asa:


Imagine Atasata


Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...


Imagine Atasata


Si asta e crema, buna rau!


Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:32 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835




Ingrediente crema de piersici:

- 1400 ml suc de piersici
- 3 plicuri de budinca, eu am avut 2 de vanilie si una caramel
- 9 linguri pline cu zahar
- 4 linguri de Gustin, eu nu am pus si mi-a parut rau :mellow:
- 1 pachet cu margarina

Imagine Atasata


Se pune la fiert sucul cu budinca amidonul si zaharul...


Imagine Atasata


...pana devin cam asa:


Imagine Atasata


Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete...


Imagine Atasata


...amestecam bine si iese asta:


Imagine Atasata


Montarea tortului de post:

- crema caramel


Imagine Atasata


- blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal tongue.gif


Imagine Atasata


- crema de piersici


Imagine Atasata


- blat de cacao insiropat si el :)


Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:34 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Rezultatul final: tongue.gif

Imagine Atasata


si sexiune:


Imagine Atasata


Pofta mare! biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ramo.
mesaj Mar 16 2009, 09:51 AM


TorTareasa in devenire


Grup: Membri
Postari: 1,115
Inregistrat pe: 21-February 07
Membrul Nr.: 36,630



foarte bine arata alina si cremele chiar ma incanta smile.gif Felicitari floare.gif


--------------------






incepand din 07.01.2011
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Mar 16 2009, 09:52 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



ingenioasa idee cu tortul de post, faceam si eu pana acum dar cu frisca vegetala si sincera sa fiu ma cam saturasem de ea

icon_salut.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 09:55 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



atentie la frisca vegetala, ca cica nu e de post, contine proteine din lapte huh.gif ...mai bine asta, va asigur ca e bun tare! biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Mar 16 2009, 10:00 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



da da, cu proteinele alea din lapte......... dar la meggle nu scrie asa ceva

oricum merita incercat tortul tau, e tare reteta pt post. apropo, cam cata faina pui in blatul de mere cu aproximatie?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 10:03 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(justy @ Mar 16 2009, 10:00 AM) *
da da, cu proteinele alea din lapte......... dar la meggle nu scrie asa ceva

oricum merita incercat tortul tau, e tare reteta pt post. apropo, cam cata faina pui in blatul de mere cu aproximatie?


pai sa zic jumatate de cana, poate ceva mai multa...vezi tu, tre sa iasa mai groasa compozitia decat la negresa smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj Mar 16 2009, 10:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



ok saru'mana, am shi eu niste membri ai familiei care tin post si poftesc la ceva dulce, da' facut de casa si sigur o sa le placa tortul asta


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ursuleatza
mesaj Mar 16 2009, 10:16 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,720
Inregistrat pe: 10-August 06
De la: Bucuresti & Timisoara
Membrul Nr.: 33,234



Super! Bravo! Deja salivez pe tastatura.... rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 10:20 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(Ursuleatza @ Mar 16 2009, 10:16 AM) *
Super! Bravo! Deja salivez pe tastatura.... rolleyes.gif



lasa draga salivatu', cumpara margarina si presteaza-l! biggrin.gif ...daca-l faci exact i cantitatile date de mine, iti ies 2 torturi, unul la 3, altul la 4 kile...manaca toti de pe strada ta din ele! laugh.gif

observatie! ies niste torturi super de grele fata de alea cu frisca... ohmy.gif face o mica avere cine le vinde la kil! tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Mar 16 2009, 10:57 AM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



apetisant tortul tau alina...brava floare.gif ....si sectiunea e super...nici nu zici ca e de post... biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 10:59 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



multumesc Dora pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ADRIANA_TRU
mesaj Mar 16 2009, 11:37 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 39
Inregistrat pe: 3-February 09
De la: galati
Membrul Nr.: 48,645



...FARA CUVINTE...m-ai lasat paf...din suflet ...toate felicitarile pentru tine.esti o super gospodina si nu in ultimul rand multumesc pentru reteta pentru ca si la noi in familie se tine post si e binevenita...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 11:51 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(ADRIANA_TRU @ Mar 16 2009, 11:37 AM) *
...FARA CUVINTE...m-ai lasat paf...din suflet ...toate felicitarile pentru tine.esti o super gospodina si nu in ultimul rand multumesc pentru reteta pentru ca si la noi in familie se tine post si e binevenita...



multumesc adriana, iti recomand din suflet tortul asta, care este foarte bun si in afara postului smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Mar 16 2009, 11:58 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
De la: buzau
Membrul Nr.: 30,859



QUOTE(alina-lili @ Mar 16 2009, 09:14 AM) *
Este 100 % vegetal, fara frisca


bravos, alina!
niste torturi f aratoase, cred ca-s si gustoase si se potrivesc cu perioada. bine ca n-au frisca vegetala, mie mi se pare de-a dreptul (si de-a stangul) oribila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Mar 16 2009, 12:40 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(moatza @ Mar 16 2009, 11:58 AM) *
bravos, alina!
niste torturi f aratoase, cred ca-s si gustoase si se potrivesc cu perioada. bine ca n-au frisca vegetala, mie mi se pare de-a dreptul (si de-a stangul) oribila.



mercic, moatzo smile.gif ...era timpul si de altceva decat frisca vegetala biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIMI.
mesaj Mar 16 2009, 03:30 PM


o mamica fericita


Grup: Membri
Postari: 2,232
Inregistrat pe: 4-December 07
De la: galati
Membrul Nr.: 40,197



Bravo,Alinuta!O sa-l prestez cat de curand!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd April 2014 - 10:20 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare