> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Rulada,,Veselie in culori"
ani67
mesaj Mar 21 2010, 07:06 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074




Rulada,,Veselie in culori"
Ingrediente;
Blat;500 g spanac congelat,o legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa,4 oua,,o lingurita de condiment Delikat,un praf de piper,un praf de amestec de condimente(cimbrisor,maghiran,busuioc,coriandru,foi de dafin),marar si patrunjel verde,3 linguri varfuite cu faina,
umplutura;12 bucati branza feliata topita,8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta, 250 g branza topita afumata Camembert
ornat;100 g miez de nuca prajita si macinata,o feliuta de branza topita ,cateva rosii cherry
Preparare;
1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.
2.Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.
3. Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit,presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
Pofta buna!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 21 2010, 07:12 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



continuare...
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 21 2010, 07:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



continuare...
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
foxyy
mesaj Mar 21 2010, 09:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,607
Inregistrat pe: 14-September 09
De la: AP
Membrul Nr.: 53,823




Ani, de la o zi la alta ma uimesti cu retete noi si interesante. Chiar ca ti-a iesit o Veselie in culori! Superb! Notam reteta, in speranta ca lista cu: must do va fi realizata, candva... confused2.gif


--------------------




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IriA
mesaj Mar 24 2010, 08:32 PM


Big Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 539
Inregistrat pe: 19-April 09
De la: Brasov
Membrul Nr.: 50,852



Ce idee buna pentru utilizarea spanacului! Dupa cum arata si dupa continut sigur e si foarte buna la gust. Cred ca o sa ma inspir si eu din reteta ta zilele urmatoare, numai sa ajung pe la piata sa iau spanac proaspat rolleyes.gif


--------------------
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 24 2010, 09:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



CITAT(IriA @ Mar 24 2010, 08:32 PM) *
Ce idee buna pentru utilizarea spanacului! Dupa cum arata si dupa continut sigur e si foarte buna la gust. Cred ca o sa ma inspir si eu din reteta ta zilele urmatoare, numai sa ajung pe la piata sa iau spanac proaspat rolleyes.gif


Iri pentru prima data am folosit spanac congelat din comert si am fost surprins placuta ca era foarte gustos,cu toate ca eu folosesc verdeturi proaspete ,acum eram in criza de timp si chiar mi-a placut,doar l-am scurs bine ,in sita ,cat s-a dezghetat si apoi l-am bagat in blat tongue.gif tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IriA
mesaj Mar 25 2010, 08:37 PM


Big Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 539
Inregistrat pe: 19-April 09
De la: Brasov
Membrul Nr.: 50,852



CITAT(ani67 @ Mar 24 2010, 09:35 PM) *
Iri pentru prima data am folosit spanac congelat din comert si am fost surprins placuta ca era foarte gustos,cu toate ca eu folosesc verdeturi proaspete ,acum eram in criza de timp si chiar mi-a placut,doar l-am scurs bine ,in sita ,cat s-a dezghetat si apoi l-am bagat in blat tongue.gif tongue.gif


Am folosit si eu spanac congelat de mai multe ori si am fost foarte multumita de el, mai ales ca nu a mai trebuit sa il aleg tongue.gif . Acum insa parca l-as incerca pe cel proaspat, daca tot a aparut prin piete. Oare daca in loc sa il oparesc il pun putin la aburi i se pastreaza mai bine substantele nutritive?
In alta ordine de idei, si un pic in afara topicului cu rulada, ai cumva vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)? Am mancat in copilarie facut de bunica si cand am facut eu o incercare a iesit departe de ce imi aminteam eu...


--------------------
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Mar 26 2010, 08:52 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(IriA @ Mar 25 2010, 10:37 PM) *
vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)?



sper sa nu se supere any daca o sa-ti scriu reteta mea. imi place la nebunie spanacul gatit astfel.

oparesc spanacul si il scurg de apa. calesc o ceapa in ulei si adaug sos de rosii, pasta de rosii diluat, bulion crud, ce am in casa. nu se pune o cantitate prea mare. calesc inca vreo citeva minute si adaug spanacul si un lichid, adica apa sau supa de pui. eu intotdeauna fac acest spanac cu pui. daca prajesc bucatile de pui in ulei, cind pun spanacul in cratita, pun si puiul prajit si umplu cu apa. cind fierb puiul cu legume ca pentru supa, il adaug in cratita o data cu spanacul si umplu mincarea cu supa in care a fiert puiul. ambele variante sint delicioase. sarez, piperez si las sa mai fiarba 20-30 de minute. altceva nu mai pun, ca vreau sa simt aroma spanacului, nu cine stie ce condimente. am inteles ca altii ar pune si usturoi, eu nu pun.
de multe ori nu maninc carnea din spanac, ci fac oua ochiuri moi si le pun deasupra. cu muuuuuult piper sint de vis, de vis!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 26 2010, 09:56 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



CITAT(IriA @ Mar 25 2010, 08:37 PM) *
Am folosit si eu spanac congelat de mai multe ori si am fost foarte multumita de el, mai ales ca nu a mai trebuit sa il aleg tongue.gif . Acum insa parca l-as incerca pe cel proaspat, daca tot a aparut prin piete. Oare daca in loc sa il oparesc il pun putin la aburi i se pastreaza mai bine substantele nutritive?
In alta ordine de idei, si un pic in afara topicului cu rulada, ai cumva vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)? Am mancat in copilarie facut de bunica si cand am facut eu o incercare a iesit departe de ce imi aminteam eu...



Irina uite cum gatesc eu spanacul.Sper sa fie reteta pe care doreai tu
Mancarica de spanac verde cu costita afumata
Cantati;cca 1 kg de frunze tinere de spanac,200g costita afumata(se poate folosi kaizer sau carnaciori),o ceapa mare,o lingura rasa de faina ,o lingura pasta de tomate,50 ml ulei de masline,un praf de sare,un praf de piper,o legatura de marar verde
Preparare;
Curatam spanacul de codite,alegand numai frunzulitele tinere,care se spala bine in apa rece apoi se pun la fiert acoperite de apa., intr-o craticioara si se lasa sa dea in doua trei clocote,dupa care se scurg bine de apa,se toaca marunt,cu un cutit si se pun din nou la fiert,acoperite cu apa in care adaugam si un praf de sare(sau o lingura de delikat) si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute,la foc domol.
Intr-o tigaie,prajim putin costita taiata in bucatele mici,o scoatem cu o paleta si o bagam in oala cu spanac,iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,adugam pasta de tomate si lingura de faina si amestecam usor,pana se omogenizeaza totul si apoi turnam totul peste spanac,amestecand continuu si lasand focul mic.Se potriveste gustul de sare si piper sau alte condimente daca dorim si mai lasam sa fiarba cca 10 minute,amestecand usor.Se opreste focul si se presara mararul verde tocat marunt.Se serveste fierbinte simpla sau cu un ou prajit ochi.
Pofta buna!

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 26 2010, 09:59 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



bineinteles se poate face simplu(fara carne) sau cu carnaciori,eu prefer cabanosul,la cel simplu merg oua ochiuri
Sper sa fi nimerit reteta care ti-o doreai pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani67
mesaj Mar 26 2010, 10:01 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 7-November 09
De la: cernavoda
Membrul Nr.: 55,074



CITAT(jenny_kap @ Mar 26 2010, 08:52 AM) *
sper sa nu se supere any daca o sa-ti scriu reteta mea. imi place la nebunie spanacul gatit astfel.

oparesc spanacul si il scurg de apa. calesc o ceapa in ulei si adaug sos de rosii, pasta de rosii diluat, bulion crud, ce am in casa. nu se pune o cantitate prea mare. calesc inca vreo citeva minute si adaug spanacul si un lichid, adica apa sau supa de pui. eu intotdeauna fac acest spanac cu pui. daca prajesc bucatile de pui in ulei, cind pun spanacul in cratita, pun si puiul prajit si umplu cu apa. cind fierb puiul cu legume ca pentru supa, il adaug in cratita o data cu spanacul si umplu mincarea cu supa in care a fiert puiul. ambele variante sint delicioase. sarez, piperez si las sa mai fiarba 20-30 de minute. altceva nu mai pun, ca vreau sa simt aroma spanacului, nu cine stie ce condimente. am inteles ca altii ar pune si usturoi, eu nu pun.
de multe ori nu maninc carnea din spanac, ci fac oua ochiuri moi si le pun deasupra. cu muuuuuult piper sint de vis, de vis!!!!

Cam aceiasi reteta o fac si eu,dar eu prefer un mezel afumat in locul puiului sau a carnii de miel eusa_clap.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IriA
mesaj Mar 29 2010, 10:33 AM


Big Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 539
Inregistrat pe: 19-April 09
De la: Brasov
Membrul Nr.: 50,852



Multumesc mult pentru ajutor Ani si Jenny! pupic.gif O sa fac spanac dupa instructiunile voastre si sper sa semene cu cel facut de bunica mea. Oricum, sunt sigura ca o sa fie bun!


--------------------
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th November 2014 - 12:27 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare