> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tarta cu mere
MAYA
mesaj Jul 14 2004, 06:48 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Tarta cu mere

1 blat din 4 oua,4 linguri faina,3 linguri zahar,2 pachetzele de zahar vanilat 1 vrf de cutzit praf de copt.Albusele se bat cu vanilia,galbenusele se freaca cu zaharul,se amesteca cu albusele. ,se introduce faina si praful de copt,cte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul).Se pune la copt n tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180C.
ntre timp,se curatza de coaja si de casuta cu smburi 5 mere de marime mijlocie,se taie felii.ntr-o tigaie se pun 2 linguri de unt se topeste si adaugati 150 g zahar..cnd ncepe sa faca spuma,puneti merele nauntru la caramelizat.cam 15- minute(focul nu la maxim)..depinde si de mere ct snt de tari,eu am facut cu Pink Lady..si a durat putin mai mult.Snt niste mere dulci dar, mai tari.Cnd snt gata merele.le aranjatzi frumos(cu furculitza am facut eu) pe tarta si turnati sosul caramel peste.Daca va place puteti praji migdale sfrmate sau taiate felioare subtiri si le puteti pune peste mere..

Am mai facut tarta asta ntr-o alta varianta.Am pus pe blat,nainte de a pune merele,budinca de vanilie(facuta dupa cum prevede plicul icon_biggrin.gif ) si dupa aceea am pus merele si la urma sosul caramelizat ce ramne n tigaie.
Cu migdale macinate mai grob,sau alune deasupra e si ma bun .
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 14 2004, 06:52 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



se poate face si n alta tava..nu numai de tarta..dar atunci e mai greu la varianta cu budinca.Forma de tarta areo o gaura-lasa un loc desupra pentru a putea turna budinca nauntru.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Jul 14 2004, 08:25 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Frumoasa poza si mai ales imbietoare....... icon_cheers.gif
Am de gind s-o fac si eu,mai ales ca-mi plac merele f. mult.Stiam reteta asta de pe S-----E(...stii tu laugh.gif ) si o copiasem deja.Nu pare greu de facut.
Deci,la cuptor la 170 de grade C ?
Se pot pune nuci in loc de migdale?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 15 2004, 11:09 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




pai pe S-----E, cum zici tu. tot eu am pus-o..dar daca ai mai trage pe acolo cu okiutzul,vei vedea ca ,aici am mai pus si varianta cu budinca..ntre timp,am mai dezvoltat reteta wink.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 15 2004, 11:11 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



da..ai putea sa pui nuci ,teoretic..practic nsa nu am ncercat icon_smile.gif
..si da, la 170C.max 180C(cui i place mai arsa ) heheheh icon_biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lancelot
mesaj Jul 15 2004, 04:38 PM


xxxxxxxxxx


Grup: Membri de onoare
Postari: 2,611
Inregistrat pe: 19-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,856



.. icon_eek.gif icon_eek.gif ..m-a pus naiba sa intru si eu prin forumurile cu papica si cred ca m-a lovit ulceru icon_eek.gif cand am vazut poza cu tarta aia era sa lesinez de foame tard.gif ..felicitari maya icon_lol.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 15 2004, 06:48 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Multumesc ,Lance icon_biggrin.gif ,e ntr-adevar foarte buna..mie cel putin mi place orice,ce e cu mere.

Am uitat sa spun, budinca , n cazul n care vreti cu budinca..o faceti ca pe plic,doar zaharul trebuie njumatatit,ca dupa aceea e prea dulce.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Jul 15 2004, 09:43 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



MAYA,stiu ca si pe S.....(am scris "codat" ca sa nu fac publicitate oculta laugh.gif )TU ai scris-o!!!Nici nu am zis altfel.Si am citit ca ai mai elaborat reteta si repet,pare super buna icon_bounce.gif
Eu m-am referit la faptul ca o stiam,o printasem deja cu gindul s-o fac in Italia,dar nu am mai apucat caci mi-a facut cumnatul meu alte "bunatati",dar,sigur o voi face ca-mi plac f. mult merele si faptul ca nu pare complicata.
Multumesc oricum pentru informatiile pe care mi le-ai dat icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Aug 2 2004, 10:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Asta este "tarta cu mere" pe care am facut-o ieri...... icon_cheers.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 2 2004, 11:47 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



arata excelent,a fost buna???


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Aug 2 2004, 11:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Inca nu am gustat-o.... icon_redface.gif
Astazi o tai si am sa vad ce si cum,sper sa fie buna... icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Aug 3 2004, 02:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Odata am pus si eu o tarta de mere. V-o repet ca e cea mai simpla din lume.

1/2 Kg. de coca mille feuille gata cumparata
50 gr. unt
4 linguri de zahar.
l kg mere mai acrisoare,curatate si taiate in patru sau in 8 daca sant mari

Se pune un vas Yena rotund pe foc, se pune untul si zaharul sa se topeasca si se amesteca tot timpul. Cand este aproape topit. se adauga merele si se amesteca avand grija ca toate merele sa se imbibe de acest " caramel". Se pune scortisoara si se ia de pe foc. Avem deci in vasul Yena niste mere caramelizate cu unt si zahar. Cu o furculita vom aranja feliile de mere cu fundul in jos, caci prajitura in final se va rasturna si fundul va deveni fata prajiturii, iar feliile trebuie sa apara cu partea groasa deasupra. Intretimp se intinde coca cu un facalet astfel incat sa obtinem un rotund cu un diametru mai mare decat cel al formei Yena. Se pune acest rotund peste merele din vas si avem grija ca sa bagam capetele inauntru, de jur imprejurul vasului, aproape pana la fundul vasului. Se pune la cuptor pana ce vedem ca capata o culoare aurie. Se scoate se lasa vreo doua minute ca sa se raceasca un pic si se rastoarna. Vom obtine o tarta cu mere, si se serveste cu inghetata de vanilie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Aug 3 2004, 03:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Coca mille feuilles este aluatul frantuzesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Aug 3 2004, 09:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



[quote=MAYA]arata excelent,a fost buna???[/quote]

DA,am gustat-o ieri si a iesit f. bine.... icon_cheers.gif
Este racoritoare si usoara,am s-o mai fac icon_exclaim.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 31 2004, 09:11 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Nu mai mi amintesc cine..dar cineva a ntrebat,ce fel de tava am folosit la tarta..asta e tava
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:08 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



tava cu fundu' sus icon_razz.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:13 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



deci am facut blatul din 4 oua,4 linguri zahar(se poate reduce o lingura),un zahar vanilat,putin praf copt,4 linguri de faina
am folosit o budinca.Dr. Oetker-am preparat-o ca pe pachet
o doza de piersici-mentionez,se poate face cu orice fel de fructe din doza,cu budinca de care vreti..binenteles cas e poate face si cu fructe proaspete.
..aaa si sa nu uit pachetelul de Tortenguss-e un fel de gelatina ce tine fructele..si lucesc frumos -am preparat cum scrie pe pachet
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:14 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



se bat albusurile spuma,mpreuna cu zaharul vanilat
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:14 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



galbenusurile se freaca/mixerul bine cu zaharul
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:15 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



se amesteca bine(daca se face cu mixerul..pe treapta cea mai mica)albusurile spuma cu galbenusurile
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 02:39 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare