Acest chec tigru este mult mai usor de facut decat ti-ai putea imagina. Aluatul de chec se imparte in doua, o parte avand cacao. Urmeaza reteta de chec si prepara-l si tu.
1. Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine.
2. Se inglobeaza pe rand ouale ( intregi).
3. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. So obtine un aluat mai gros decat al unui chec obisnuit
4. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza (partea care contine cacao evident).
5. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul.
6. Se coace timp de 50 min. Eu l-am pus in cuptorul incins la 175 de grade si am stat 1 ora si 20 de min, dupa primele 30-40 de min se maronise si a trebuit sa-l invelesc in folie de aluminiu, ca sa nu se carbonizeze deasupra. Nu scoateti checul imediat din forma , lasati-l cam 30 min sa se raceasca.
Pofta buna! Reteta Chec tigru a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro A
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel aromat cu tarhon si menta verdeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii